Húsvéti gondolatok az árulásról

2024. április 02. 05:49

A keresztény alapú politizálásra nagyobb szükség van ma, mint valaha.

2024. április 02. 05:49
HZ1_7335 Magyar Péter
Gajdics Ottó
Gajdics Ottó
Magyar Nemzet

Nyitókép: Havran Zoltán

„Az idei húsvét legfontosabb tanulsága, hogy az újbalos haladárok láthatóan nem tudnak mit kezdeni a virágvasárnaptól a feltámadásig tartó nagyhét üzeneteivel. Nem értik a bűnök mibenlétét, pusztító kárhozatát, ezért nem fogják fel az önkéntes áldozathozatal és a megváltás súlyosságát, ebből fakadóan számukra a feltámadás örömteli csodája csupán hihetetlen mese, irracionális képzelgés.

Ahogy Kozma Imre atya fogalmazott a minap: 

»Ma Európában szervezetten folyik az ember bűntelenítése, a társadalmi etikett került az erkölcs helyébe, az élet abszolút joga lépett előtérbe minden normatív értékkel szemben. A kereszténységben született mai Európánk a szabadság torzszülöttje, az istentagadás és vallástalanság csapdájában szenved, jobban bízik a diplomáciában, mint a kegyelem erejében, és szívesebben szövetkezik a hatalommal, mint hagyatkozik a Gondviselésre, s lesz kiszolgáltatottja a zsarnokságnak.«

A progresszió hívei mindig csak előre tekintenek, fölfelé nem. Ezzel azonban becsapják magukat, félrevezetnek mindenkit. Mert nem mindig jobb, ami újabb, a szemmagasságban történő haladás nem mindenkinek hozza el a szenvedések nélküli boldogságot,

és ettől a társadalmi feszültségek folyamatosan nőnek, a progresszívok egyre idegesebbek, frusztráltabbak, ettől pedig egyre agresszívabbak lesznek. Az erőszakkal hirdetett szabadság viszont önmaga ellentétévé válik, véleményterror, liberálfasizmus lesz belőle.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Osztap_Bender
2024. április 03. 12:48
Húsvéti gondolatok az árulásról Csak nem tükörbe bátorkodtál nézni, elvtárs?
manitowoc
2024. április 02. 12:47
Gajdics, Gajdics, azért gondolkozz el azon is, hogyan lehet az, hogy ettől a "felfuvalkodott nyikhaj, narcisztikus pszichopata" Magyar Pétertől hosszú évekig szenvedő Varga Judit közben jobbnál jobb állami/kormányzati állásokat szerzett ennek a "törtető, mindenkin keresztülgázoló, értékek nélküli, a családját bántalmazó, gazember"-nek. Az állásszerzésekről Kocsis Máté Fidesz-frakcióvezető beszélt: “Magyart elhagyta a felesége, elvesztette a felesége által szerzett munkahelyeit..." Nesze forrás, Gajdics: https://www.atv.hu/belfold/20240320/reagalt-kocsis-mate-magyar-peterre-bosszut-akar-allni-ures-locsogas-fecseges
törölt felhasználó
2024. április 02. 12:39
"bodrigyuri 2024. április 02. 08:33 Helló ottó elvtárs! Munkásőr sapec megvan még?" Nyilván ott van a Breszlevi kippával együtt a ruhásszekrény felső polcán, gondosan selyempapírba csomagolva, cipősdobozba rakva. .
törölt felhasználó
2024. április 02. 12:32
"A keresztény alapú politizálásra nagyobb szükség van ma, mint valaha." Nálatok ez úgy van, hogy nem kell, hogy keresztények LEGYETEK, elég nektek, ha keresztény "alapon" politizáltok. Fogtok majd nagyot nézni, ha kiderül, hogy mégis van elkárhozás és Isten páros lábbal rugdos be titeket is a Hádészba, ami azt jelenti, hogy egyedül kuksolsz majd a sírod sötétjébe zárva, amíg meg nem rohadsz. Ez az elkárhozás. Ja, és "purgatórium" egyáltalán nincs, úgyhogy arra se számítsatok, hogy majd ott elidőztök, hogy "megjavuljatok". A "purgatórium" egy zsidó meskete volt, náluk "Hinnom fiának a völgye" néven volt ismert, na meg arról, hogy ott áldozták fel az elsőszülött fiúgyermekeket Baál istennek azok a drága jó, istenfélő zsidók. Lásd: https://en.wikipedia.org/wiki/Gehenna .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!