Megállapodtak az ellenzéki pártok, így nem lesz előválasztás Zuglóban

2024. április 09. 20:37

Közös erővel készülnek a többi jelölttel szemben.

2024. április 09. 20:37
null

Nyitókép: Kovács Attila/MTI

Eltartott egy darabig az előválasztási huzavona a XIV. kerületben, mivel a jelenlegi polgármester, az MSZP-s Horváth Csaba nem támogatta azt. Két kihívója is volt eredetileg: a momentumos Rózsa András alpolgármester, illetve a Szikra Mozgalom részéről Sudár Orsolya – emlékeztetett az Index.

Ezt is ajánljuk a témában

Mivel Horváth Csaba, Zugló polgármestere nem vesz részt az előválasztáson, melynek célja a Fidesz elleni ellenzéki jelölt kiválasztása, a két szervezet választási szövetséget kötött” – olvasható a Momentum keddi közleményében. A két csoportosulás egy állásponton van azzal kapcsolatosan, hogy Horváth Csaba az utóbbi években bebizonyította, hogy nem tud „valódi ellenállást mutatni a mini-Dubaj beruházás esetében, sőt a kilakoltatás által fenyegetettek érdekvédelmét sem tudja ellátni”. 

Ezt is ajánljuk a témában

Zuglóban még több szociális bérlakásra, megfizethető lakhatási módokra van szükség, erős lakáspolitikai elköteleződésre” –tették hozzá.

Mindezért Rózsa András, a Momentum zuglói polgármesterjelöltje és Sudár Orsolya, a Szikra Mozgalom zuglói polgármesterjelöltje (...) vállalják, hogy Hadházy Ákos a kerület országgyűlési képviselőjének támogatásával, közös munkával és közös polgármesterjelölttel legyőzik a Fidesz jelöltjét”

– közölték.

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2024. április 10. 16:35 Szerkesztve
Molnár Zsolt mentelmi jogát felfüggesztették!
blondiner
2024. április 10. 00:02
Egyik bolondabb, mint a másik. :D Meg érdemli Zugló
nempolitizalok-0
2024. április 09. 21:56 Szerkesztve
Azok tették tönkre zuglót akik most meg akarják menteni. 30 éve ez a ballibsi bagázs van rátelepedve Zuglóra. Parkolómaffia, mocsok, kátyús utak, bezárt üzletek. A valamikori zöld zugló ma dugig van giga lakóparkokkal.
Házam Hazája
2024. április 09. 21:37
Blablabla.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!