Nagy Ervin ezúttal az RTL-en égette szénné magát, nekiugrott a színésztársainak

2024. április 30. 09:39

Igazi öngól.

2024. április 30. 09:39
Nagy Ervin
Csépányi Balázs
Csépányi Balázs
Magyar Nemzet

Nyitókép: MONIKA SKOLIMOWSKA / DPA / DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP

„Az ügyeletes baloldali megmondóember Nagy Ervin most éppen az RTL-nek adott egy interjút. Az apropó a Katona József Színházban szombaton bemutatott Mefisztóland című darab volt, ami természetesen arról szól, hogy milyen gonosz diktatúrában élünk, illetve arról, hogy miként telepszik rá a politika a színházra. A téma eleve öngól, hiszen Nagy Ervin abban a színházban siránkozott és kiáltott diktatúrát, amelyről a közelmúltban derült ki, hogy politikai szimpátia alapon, DK-tagoknak biztosít extra kedvezményeket.

(...)Ezúttal a baloldali megmondóember tovább is merészkedett, a saját kollégáit kérte számon, hogy miért nem állnak be mögé:

»[…] Senkit nem vetek meg, aki másképp gondolja, maximum kicsit csodálkozom az értelmiségi gyávaságon. […] Mindenkit bátorítok, hogy jöjjön utánam, mert csak összezárva, csak közösen, erőt felmutatva lehet változást elérni. Ha tíz emberre kell a Megafonnak lőnie, mennyivel nehezebb dolga van.«

Nagy Ervin gyakorlatilag ezzel az interjúval szénné égette magát, hiszen az új szerepe kapcsán, ráadásul éppen a Katona József Színházban, a politikai elnyomásról és a szakmai megfojtásáról papolni több mint balgaság. Igazi öngól.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás