Orbán Viktor: Ez a jogállamiság arrafelé, ilyen a rule of law, ha nyugati

2024. április 20. 20:25

A miniszterelnök a héten Brüsszelben is ismertette a Fidesz kampányát.

2024. április 20. 20:25

Nyitókép: Thierry Monasse/Getty Images

Orbán Viktor miniszterelnök a héten Brüsszelben is ismertette a Fidesz kampányát, a brüsszeli politikusok fel is akarták függeszteni a NatCon-t. „A héten Brüsszelben is elindítottam a kampányunkat. Be is tiltották a gyűlésünket” – írta közösségi oldalán az államfő, majd idézte a betiltó határozat szövegét.

„A rendezvényt nem lehet megtartani, mert az esemény célja, hogy egybegyűjtse a nemzeti konzervatív nézeteket valló akadémikusokat, a kultúra, valamint a politika képviselőit, és azért mert ezek az emberek a vallásos nézeteket valló jobboldalhoz tartoznak.” Majd így folytatják: „a konzervativizmus múltja és jövője elválaszthatatlanul kötődik a nemzet eszméjéhez, a nemzeti függetlenség elvéhez és az egyedülálló nemzeti hagyományok újjáélesztéséhez. 

Ez volt a betiltás indoklása” 

tette hozzá Orbán Viktor

„Ennél csak az ügy végleges elrendezése botrányosabb. A betiltó határozat elleni fellebbezésünket két bíró dobta vissza. Amikor a belga miniszterelnök közzétette azt, hogy mi a helyzet helyes megítélése, a harmadik bíró ugyanabban az ügyben, ugyanazon érvelés mellett helyt adott a fellebbezésnek. Ez a jogállamiság arrafelé, ilyen a rule of law, ha nyugati. És még ők leckéztetnek bennünket – zárta a bejegyzést

 

 

 

 

 

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-79
2024. április 30. 22:42
🍓 ️ ­­­A­­ ­­d­ö­g­ö­­s­­ ­­­l­á­­­n­y­o­­k­ ­­­v­á­­­r­­­n­­­a­­­k­­­ ­r­­á­­d­­ 👉 𝗪­­­𝗪­𝗪­­­.­𝗖­­𝗨­­𝗠𝟰­­.­𝗙­­­𝗨­­­𝗡
Tommaso
2024. április 21. 09:43
JÓL VIZSGÁZOTT a NYUGATI JOGÁLLAMISÁG. Szemben az orbanisztáni jogsértésekkel, a sajtó-, és szólásszabadság lábbal tiprásával, ami másfél évtizede folyik, de jogorvoslat nincs. Brüsszelben 24 óra alatt korrigálták egyetlen város egyetlen kerülete egyetlen politikusa egyetlen alkalommal hozott vitatható döntését. A baloldali és a liberális pártok is elitélték a hibázó brüsszeli polgármestert. De erről persze a lakéjmédia mélyen hallgat.
o1gpedofil-2
2024. április 21. 09:32
Arrafelé par óra alatt kijavitottak a tulbuzgo torok polgarmester hibajat, Orbanisztanban viszont mindennapos és következménye sincs, te kolostormalac tolvaj!
2024. április 21. 07:01 Szerkesztve
Amikor a magyar miniszterelnök közzétette azt, hogy mi a helyzet helyes megítélése, a harmadik bíró ugyanabban az ügyben, ugyanazon érvelés mellett helyt adott a fellebbezésnek. Ez a jogállamiság errefelé, ilyen a rule of law, ha magyar. – Egy kis átírás után marad a jogos kérdés.: Nem ismerős ez valahonnan? (ráadásul nálunk kivételező jog is van, sőt objektív felelősségáttolás a vétlen, de elérhetőre és ami a fő jogszerűségi vizsgálat van, ami annyit tesz hogy a kivételező, kiskapuzó, kibaszs végrehajtási jog, felelősség áttoló verdikt megfelel-e az adott ügynek? --- Na cseszd meg. Méghogy Orbánc nem mérgezi a mi vérünket? Pl. a maguknak szerkesztgetett közjoggal. Nos ez tényleg viccesw, mert az kiabál, akinek a haza már porig leégett.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!