Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Szijjártó felhívta a szlovák parlament elnökét: Fico állapotáról kérdezte

2024. május 17. 10:07

A külügyminiszter szerint nagy baj és nagy kár Robert Fico kiesése most, amikor hatalmas szükség van minden békepárti politikus munkájára.

2024. május 17. 10:07
null

Nyitókép: Dominika Zarzycka/Getty Images

„Ma reggel úgy kezdtem a napot, hogy telefonon beszéltem régi jó barátommal, Peter Zigával, a szlovák parlament ideiglenes elnökével. Természetesen Robert Fico állapotáról érdeklődtem” – számolt be Szijjártó Péter a Facebook-oldalán.

A magyar külgazdasági és külügyminiszter a beszélgetés során megtudta, hogy egyre reménytelibb a helyzet, de ahhoz még több napnak el kell telnie, hogy biztosat tudjanak a szlovák miniszterelnök felépüléséről. 

Szijjártó Péter továbbá beszámolt arról, hogy a szlovák politikai szövetségesével egyetértettek abban, hogy ez a politikai motivációjú merénylet egy súlyos támadás a szlovák demokrácia, valamint a népakaraton alapuló szuverén szlovák politika ellen. 

Nagy baj és nagy kár Robert Fico kiesése most, amikor hatalmas szükség van minden békepárti politikus munkájára. 

– írta Szijjártó Péter, aki a rövid egyeztetés során a magyar emberek jókívánságait is tolmácsolta a szlovák népnek.

Mint megírtuk: Peter Pellegrini a tegnapi nap folyamán meglátogatta a besztercebányai kórházban Robert Ficót. A megválasztott államfő elmondta, hogy a miniszterelnök egészségi állapota még mindig rendkívül súlyos, és csak pár percig tudtak egymással beszélni. Újságírói kérdésre közölte, biztosította a kormányfőt arról, hogy mellette állnak.

Ezt is ajánljuk a témában

Ma reggeli hír, hogy Zuzana Čaputová leköszönő és Peter Pellegrinivel megválasztott államfő (június 16-án lép hivatalba) közösen meghívta az összes parlamenti párt elnökét az elnöki palotába, hogy lecsillapítsák a feszült helyzetet az országban. A megbeszélés után közös sajtótájékoztatót tartottak, ahol csönde EP-vélasztási kampányra kérték a szervezeteket. 

Ezt is ajánljuk a témában

A BBC beszámolója szerint csütörtökön a besztercebányai kórház igazgatója egy sajtótájékoztatón elmondta, hogy Fico úr állapota stabil, de „valóban nagyon súlyos”, és már átszállították az intenzív osztályra.

Robert Fico politikai pályájáról ITT írtunk bővebben.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-91
2024. június 01. 00:30
🍓 ️ ­­É­­­r­t­é­­k­­e­­­l­­­d­ ­­­a­ ­­s­­z­e­­x­i­ ­­p­u­n­c­­­i­­­m­a­t­­­ 👉 𝐖­­𝐖­­­𝐖­­­.­­𝐗­𝟏­­𝟖­.­­𝐅­­𝐔­­­𝐍
Tommaso
2024. május 17. 17:14
JOBBULÁST a HAZAÁRULÓ FICO-nak! Igaz, a hazaáruló férgek 90%-a JOBBOLDALI, Tisza, Horthy, Bárdossy, Sztójai, Orbán, Kötél, Szijjártó,stb.. de elvétve akadnak balosok is. Fico ilyen.
Tommaso
2024. május 17. 13:19
A HAZÁRULÓK többnyire JOBBOLDALIAK, gr Tisza, Gömbös, Bárdossy, Horthy, Sztójai, Jány, Szálasi, Orbán, Kövér, Szijjártó, Szájer, Deutsch, Semjén stb, de néha, nagyritkán akad baloldali is, mint pl. Rákosi v Fico.
Tommaso
2024. május 17. 13:16
A szlovák társadalom végletesen polarizálódott. Jobb-, és baloldalra. S mivel FICO BALOLDALI, a merénylője csak JOBBOLDALI lehet. Az is. FICO egy szlovák hazaáruló. Nem mentség a demenciája. Nem mentség, hogy már nem emléxik 1956-ra és 1968-ra, amikor Közép- Európát hadsereggel regulázta meg a Rettegett Iván óta agressziv, terjeszkedő, területrabló, gyarmatositó Orosz Birodalom, amelynek mai vezetője nyiltan beszél arról, hogy vissza akarja szerezni a SZU közép-kelet-európai politikai befolyását. És Fico ezt a Putyint támogatja. *A HAZÁRULÓK többnyire JOBBOLDALIAK ( gr Tisza, Gömbös, Bárdossy, Horthy, Sztójai, Orbán stb, de néha akad baloldali is, mint pl. Rákosi vagy Fico.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!