Ursula von der Leyen: „A magyar nép erősebbé tette Európát” (VIDEÓ)

2024. május 03. 13:50

Az Európai Bizottság elnöke nem győzte magasztalni Magyarországot.

2024. május 03. 13:50

Nyitókép: FREDERICK FLORIN / AFP

A magyar nép erősebbé tette Európát, Magyarország pezsgő kultúrája és gazdasági dinamizmusa áthatja az egész Európai Uniót” – jelentette ki az Európai Bizottság elnöke szerdán, Magyarország uniós csatlakozásának 20. évfordulója alkalmából.

Ursula von der Leyen a közösségi médiában közzétett videoüzenetében kijelentette: „Húsz évvel ezelőtt családunk végre egyesült egy közös otthonban”. Emlékeztetett arra is, hogy Magyarország mindig is Európa szívében helyezkedett el.

Felidézte, hogy magyarok generációi harcoltak a vasfüggöny mögött a szabadságuk visszaszerzéséért. 

Húsz évvel ezelőtt önök úgy döntöttek, hogy visszaszerzik az önöket megillető helyet kontinensünk közepén. Önök Európát választották” 

– fogalmazott. A bizottsági elnök szerint azóta az Európai Unió megerősödött, Magyarország pedig sok tekintetben felvirágzott: új iskolák, kórházak, autópályák épültek, és hazai fejlesztésű megújuló energiaforrások jöttek létre. Megjegyezte, hogy ezeknek a fejlesztéseknek a többségét az Európai Unió finanszírozta.

Von der Leyen kiemelte, hogy az elmúlt évben két magyar tudós két Nobel-díjat kapott. Karikó Katalin felfedezései a koronavírus elleni mRNS-vakcinák kifejlesztésében segítettek, és számos életet mentettek meg. Eközben Krausz Ferenc közelebb vitt minket ahhoz, hogy megértsük, „hogyan jön létre a minket körülvevő anyag. Mindkét díj a magyar leleményességet dicséri” – hangsúlyozta. „Együtt erősebbek vagyunk, boldog évfordulót és éljen Európa!” –zárta beszédét.

Az Európai Bizottság elnökének szavait itt hallgathatja vissza:

 

 

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bagira002
2024. május 10. 18:21 Szerkesztve
Magasztalás helyett a magyaroknak járó eus pénzeket küldjed , választás előtt jópofáskodik , ezt a magyar gyűlölőt kiismertük , ravasz mint a róka közben hiéna lelkű.
coyote-0
2024. május 06. 12:40
A járandóságunkat utaljátok, ne ömlengjetek, nyanya.
zsolt196969
2024. május 04. 19:53
De azért nem szeretetből vettetek be minket ugye.????? Már csak azt kellet volna mondanod. Hogy mi keleti bunkókak ti tanítottatok tisztelette és bölcsességre. Na na........ Emlékszel 5 évig nem adtatok a magyaroknak munkavállási engedélyt mert féltetek a keleti bunkoktól. Na most meg a midrik faszát szopogatjátok. Én csendbe maradnék a helyedben...
zsolt196969
2024. május 04. 19:46 Szerkesztve
Azt a sok sok mindent akkor ti fizettétek azt mondod!!!!??? És a sok sok multi akik talicskán tolták ki innen a pénzt????? Akkor jók voltunk. Akkor jogállam volt régi komcsi SZDSZ MDF..... Hát talán nem. Így volt szerintem.. Köszönöm szépen
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!