Vörös majálisok

2024. május 02. 13:00

Mi maradt ennek a szegény baloldalnak, ha már a május elseje is elveszett?

2024. május 02. 13:00
Szentesi Zöldi László
Szentesi Zöldi László
Magyar Nemzet

Nyitókép: Mandiner/Mátrai Dávid

„2024-ben viszont úgy tűnik, hogy május elsejézni már a baloldali pártok sem különösebben akarnak. Szó sincs arról, hogy a nosztalgiá­zó tömegek ellepnék a Városligetet vagy bármilyen budapesti, vidéki közterületet. Kevesen jelentek meg az idei ünnepségeken. Az ipari proletariátus, a mezőgazdasági dolgozók és a haladó értelmiségiek ugyanis eltűntek. Nem azért, mert elüldözték őket, hanem egyrészt polgárosultak, másrészt aki nem polgárosult, inkább otthon búslakodik. Gondolom legalábbis. Az utcák kihaltak, a madarak énekelnek, szépen süt a nap, a pártok leginkább önmagukban buliztak, ki tudja? Igazán szép tehát ez a mostani május elseje.

Csak azt szeretném megkérdezni alázattal, hogy mi maradt ennek a szegény baloldalnak, ha már a május elseje is elveszett?

Hogy a multimilliárdos baloldali pártvezérek sem mennek oda jópofáskodni nyakkendő nélkül a kolbászt rágó prolikhoz. Nem hallok csámcsogást, szürcsölést a »Felvonulási tér« felől. Mi lesz így a munkásszolidaritással? És egyáltalán: hogyan tud Lendvai Ildikó szemébe nézni Varju László?

Kínzó kérdések ezek. Én viszont ma nem főzök virslit, nem iszom sört. Inkább csendesen adózom a munkásmozgalom kiemelkedő harcosainak, akiknek már annyi erejük sem maradt, hogy együtt piáljanak ezen a szép májusi napon.”

***

Kapcsolódó vélemény

undefined

Csépányi Balázs

Magyar Nemzet

Idézőjel

Szóval Czutor Zoltán szerint a hazája nem más, mint egy bűzlő pokol, csak azért, mert nem a neki tetsző kormány van hatalmon.

***

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bagira002
2024. május 03. 02:47
Vörös majálisokat Ferkó nagy szeretettel ünnepelte , ő volt a KISZ kb titkár , felfelé ívelt. Most köpködi azt múlt kommunista rendszert aki a létrát alá tette , csak lépkedett felfelé dolgozni se kellett .
zavulon
2024. május 03. 00:44
Ezt a sírt te ástad Ferenc. Reggel éjjel meg este.
uranvaros
2024. május 02. 17:40
Felvonulók kérték! :)
Obsitos Technikus
2024. május 02. 16:43
November hetedike? :-)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!