Oszt’ jó napot! – Médiatanács-módra

2012. augusztus 17. 14:36

Lendvai Ildikó
MSZP.hu
Bár ítéletek sora mondta ki jogtalannak a Klubrádió elhallgattatása érdekében tett lépéseiket, a médiamindenhatóság a törvények helyett továbbra is csak Orbán Viktor útmutatását követi.

Eddig sem volt kétségünk, hogy a kizárólag a Fidesz által jelölt tagokból álló Médiatanács Orbán Viktor és pártja érdekeit követi. De eddig legalább azt hihettük: talán az általuk tollba mondott médiatörvény kereteit tiszteletben tartják. A jogszabály ugyanis kimondja: a Médiahatóság „kizárólag a törvénynek van alárendelve”.  Most kiderült, még annak sem.

A tanács tehát fütyülhet a törvényességre, az igazságszolgáltatásra, a bíróságra. Hiszen, bár ítéletek sora mondta ki jogtalannak a Klubrádió elhallgattatása érdekében tett lépéseiket, a médiamindenhatóság a törvények helyett továbbra is csak Orbán Viktor útmutatását követi.

A bíróság akár ki is teheti ítéleteit az ablakba, ők juszt is a kapott politikai parancsot teljesítik, oszt’ jó napot! Ideje volna, hogy az „oszt’ jó napot” helyett egy másik köszönési módot, mondjuk az „isten veled”-et vegyék használatba. 

És ha ennyi törvénytelenség után végleg elköszönnek a média világától, a nézőktől és a hallgatóktól, azt sem bánjuk, ha a lemondó nyilatkozatuk hátoldala esetleg nem lesz beszámozva és aláírva.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 68 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az a legnagyobb baj,hogy nagyon nem mindegy, ki mondja. Még talán igaza is van Sopánkának (a stílusról most jobb nem beszélni),de épp az ő szájából egyáltalán nem hiteles.

Még azelőtt menjen nyugdíjba, miellőtt az öregek otthonából elcsavarog!

Mondja ezt Lendvai Cenzor Ildikó.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés