Ez nem Simicska-kérdés

2015. február 06. 09:49

A kormány az irreálisan magas reklámadó helyett ötszázalékos kulcsot állapít meg – egységesen mindenkire. Vagyis szembe megy azzal a korábbi elvével, hogy a magyar nemzeti tulajdont szeretné erősíteni a multinacionális cégekkel szemben.

2015. február 06. 09:49
Élő Anita
Válasz.hu

Mert mi is az ötvenből öt hatása? A most érvényes sávos rendszernél három multinacionális médiacég esett a nagyobb kulcs alá. A bejelentett ötszázalékos sávval az RTL Klub négymilliárd forint helyett valamivel több, mint egymilliárd forintot fog fizetni – negyedét, harmadát az eredetileg tervezettnek. A jelenleg magyar tulajdonúnak látszó, de könnyen ismét külföldivé váló TV2 kötelezettsége pedig megfeleződik. A kis magyar cégeket viszont beterelik a reklámadó alá. Vagyis, amit giganagy multik nem fizetnek be, azt majd bepengetik a kicsik. S nemcsak a bulvárszegmens, hanem a közéleti média is, amely így tízmilliós és százmilliós terheket fog nyögni. És ha valaki ebben jobb- vagy baloldalt lát, Simicska- vagy nem Simicska-ügyet, akkor alapvetően rossz pályán jár. Mert ez csak szimplán hibás út, tévedés, zsákutca, és még csak az sem fontos, hogy indulatból vagy spontán átgondolatlanságból született. (…)

Magyarországon ráadásul az elmúlt 25 év fontos programja volt, hogy megteremtődjön egy minőségi konzervatív újságírás, műfaji sokszínűséggel, hangvételbeli árnyalatokkal a Magyar Nemzeten, a Heti Válaszon át a Hír Tv-ig. Tettünk érte sokan sokat. Mi történik hát? Mi a cél? Milyen elvek állnak a szándék mögött? Mert az csak nem, hogy megint odacsapni Simicskának? Fura egy helyzet lenne, ha a baloldali ellenségkép híján az urak lapokkal csapdosnák egymást (és a mögöttük álló több tízezres olvasótáborral, a saját szavazóikkal). Vagy pótolni kell valahonnan azt, amit az RTL-hevületben beterveztek, most meg egy másik hév hatására elengednek? Esetleg csak annyi, hogy nem gondolják végig: erős nemzeti (ellenzéki és kormánypárti) sajtó nélkül megrendül a demokrácia? Még az illiberális is.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hátbaszúrt Barát
2015. február 06. 23:23
Szerinted, de az relatív. Nyilván, ha kiskirálymérőt teszünk rá, akkor nagyon sikeres.
medve
2015. február 06. 23:18
Kedves Anita! Mint akit egy színvonalas újságírónak tartok, Önnek is ezt tudom mondani, amit beírtam máshol: Engem egyre jobban zavar ez a jelenség. Tudom, mi volt Simicska szerepe a Fideszben. Naív sem vagyok. De azért nem tudok szabadulni egy alapgondolattól: miért politizál Simicska nyíltan? Orbán Viktor politikus. Aki őt akarja, megszavazza, aki nem, ellene szavaz. Majd dönt a többség. A lényeg: Orbán számon kérhető egy demokratikus választásokon. De ki szavazott Simicska Lajosra? Ez mi? Az ilyen tendenciák hova vezetnek?
bini
2015. február 06. 23:18
Simicska reklamáljon az EU-nál az EB-nél aki befenyegette Magyarországot köteleségszegési eljárás inditásáva. Az előzménye az volt, hogy azok akik most visonganak a kedvező adózásnál is visongattak Simicska vállalkozása is. A Hir-tv beállt az RTL sorába kormányekézési sorában. Az RTL személyesen lobyzott az EP-ben is beadványt adott az EB-hez. Simicska haragudjon a nagyhalra akit a ballibbantok hoztak helyzetbe még 96-ban a médiatörvény kapcsán és azóta is támogatják a kormánnyal szemben. Egyet tehet a kormány beáll az EB eljárásába , majd a biroságra megy és Simicska háboruzhat és elvesztett per után fizethet.
ancilla
2015. február 06. 22:17
disgráfia? Mert akkor a "helyesírásod" is érthető... A trágárságot és bunkóságot viszont ez sem magyarázza. Annak valami más oka van. Netán a gyerekszoba hiánya.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik