Médiaháború

Origo: Elérte a világsajtót a Simicska–Orbán-háború

2015. február 7. 10:53
Három tekintélyes hírügynökség és több lap is beszámolt a pénteki magyar médiaháborúról, nyilatkozott Krekó Péter és Magyar Kornélia is. Krekó szerint az előző húsz évben nem volt ilyen súlyos ellentét a Fideszben, Magya Kornélia pedig rámutatott, hogy Simicska legalább olyan fontos a magyar politikai életben, mint Orbán.

A világ legjelentősebb hírügynökségei közül a Reuters, az AP és az AFP is beszámolt a magyar médiaháborúról – írja az Origo.

 
A Reuters összefoglalta a témában elhangzott legmarkánsabb nyilatkozatokat, és megszólaltatták Krekó Pétert is. Az elemző szerint az elmúlt 20 évében nem volt még ennyire súlyos belső ellentét a Fideszben, mint most.
 
Röviden beszámolt a magyar médiaháborúról az AP amerikai hírügynökség is, amelynek a hírét több lap is átvette, így például a The Salt Lake Tribune, a U.S. News & World Report vagy a Cortez Journal.
 
Az AFP francia hírügynökség megszólaltatta Magyar Kornéliát, a Magyar Progresszív Intézet elemzőjét, aki azt mondta, hogy „a Fidesz anyagi hátterének biztosításával Simicska legalább olyan fontos a magyar politikai életben, mint Orbán. A kormánypárt az Orbán– Simicska-tengely köré épült.”
 

Összesen 131 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Magyar Kornélia, a Magyar Progresszív Intézet elemzője téved - megjegyzem nem ez az első tévedése a nagy "függetlenség" következtében - amikor azt állítja „a Fidesz anyagi hátterének biztosításával Simicska legalább olyan fontos a magyar politikai életben, mint Orbán. A kormánypárt az Orbán– Simicska-tengely köré épült.”, mert ezzel azt a látszatot kelti, mintha egyedül Simicska lenne az "ÁSZ". Ez azonban nem igaz, mivel rajta kívül még sokan vannak. Ennek figyelembe vételével Simicska nem több, mint egy a sok közül és a magyar politikai élet szempontjából nem is a legmeghatározóbb. Abban a pillanatban amint elfogy körülötte a légkör, megcsappan a jövedelme, a múlt embere lesz. Nem több, mint egy gyalogkakukk.

A "független" nyugati lapoknak sem lehet meglepetés, legfeljebb egy gyurmázható sztori, hiszen saját országukban sincs ez másként.

Válaszok:
Agricola | 2015. február 7. 12:19

Vergődj májkrém vergődj.

"Simicska legalább olyan fontos a magyar politikai életben, mint Orbán."

Mert az ellenzék gyakran emlegette???

Az emberek Orbánra szavaztak!!!!

A média - beleértve az elemzőket, politológusokat is - soha sem volt független, mert nem objektív tényezők alkotják, hanem személyek, szubjektumok. Márpedig a szubjektív értékítélet magban hordozza az egyén világnézetét, tudását, erkölcsiségét.
Ennek valóságtartalmát láthatjuk nap, mint nap. Ez jelenik meg most is a Simicska-Orbán összetűzés bemutatásában is.
Nem véletlen mondta az egyik MSZP politikus egyszer az ATV riportban; Minden csak nézőpont kérdése. Így lett Simicska is progresszív nézőpont kérdése.

Válaszok:
Berecskereki | 2015. február 7. 12:18

Érdekes, hogy egy jobboldali médiabirodalom felbomlásáról a külföldi lapok és egyéb médiumok kizárólag baloldali politológusokat kérdeznek (ha ugyan nem maguk jelentkeztek).

Válaszok:
bini | 2015. február 7. 13:15

"Te meg a szarkupac tetejéről osztod az észt.Tudod,alap és felépítmény"

Elvitattam, hogy nem te vagy a kupac, az alépítmény?
Nem. Nem is tehetném, hiszen a stílusod önmagáért beszél.

Kiegészítés
Máskülönben érdemes a teljes írást is elolvasni.

"Nem állítjuk, hogy a médiumok a nyugati világban nem állnak be valamelyik érdekcsoport mögé, de mindezt igen burkoltan teszik, törekszenek a szakmai tisztességesség látszatára, betartanak bizonyos fair play szabályokat stb. A nyílt hadüzenetnek semmi köze sincs az újságírói tisztességhez. (Egy idevágó sztorit hallottam, még a 90-es években. Egy BBC-s újságírónak telt be a pohár, és azt mondta, ha X.Y politikus nem mond le, hajlandó vele megmérkőzni, de már nem újságíróként, ez esetben otthagyja az újságírást, és elmegy politikusnak.)"
http://www.hir24.hu/velemeny/2..

Magyar Kornélia, a Magyar Progresszív Intézet elemzője az AFP francia hírügynökség színe előtt igyekezett nagyon progresszívnek látszani, ezért mondott hatásvadászó szöveget Cicero tanácsait követve:

"Captatio benevolentiae"

a jóakarat felkeltése, a hallgatóság megnyerése (szónoki beszéd elején)

Válaszok:
Berecskereki | 2015. február 7. 12:26

Hát csak ülök, és csodálkozom.
Eddig folyamatosan simicskáztak a ballibsi hülyék. Mostantól ezt nem tehetik. Józan ember a tegnapi hírre azt várná, hogy ha bizakodást, dicséretet nem is hall tőlük (hiszen végre biztossá vált, hogy a Fidesz nem egyenlő az általuk folyamatosan köpködött Lajossal, sőt még csak jó viszony sincs), de legalább csendben vannak.
A könyvégető Arlet, a kis LMBTQ... májkrém, Mark Bolt, mmiska, és a többi haver most sem tudja befogni a száját. Elvtársak, ti nem változtok. :-D

Én is ezt próbáltam bemutatni egy kicsit bővebben. Már régóta figyelem a tevékenységét a médiában tett erőszakos nyilatkozatai alapján, s ennek során alakult ki bennem az a vélemény, amit leírtam.

Rád igaz a dakota mondás

Halott lónak nem kopik a patája.

Ja! ss magasról teszed rád, így mész a trolltartóba.

Na igen. A testbeszéd sokat elárul a hátsó gondolatokról.
Az utolsó mondatod is igaz, de én sem emlékszem a névre. Egyébként lényegtelen, mert mindig az tapasztalható, hogy a vitapartnere jobban fel van készülve és több benne a nagyképűség, mint a tudás.

Miért érdekes, ez is benne volt a forgatókönyvbe. Mellesleg Simicska azon felül, hogy a fidesz gazdasági holdudvarához tartozott, de azért nem v vitte tulzásba a dolgot, mivel a tizenkét év szocib kormányzás alatt főleg 2002 után nagyon is kiegyezett a szocikkal. Ez olyannyira sikeres volt, hogy lényegileg a vagyonát és cégbirodalmát akkor alapozta meg. A fő probléma számára az volt, 2010 után úgy gondolta, hogy itt az ídő, hogy hogy belebeszélhesen a kormány gazdasági döntéseibe is, s gondolom, hogy Orbánt probálgatta, de azért azt tudjuk, hogy Orbán egyszerüen nem zsrolható, de leginkább nem megvehető. Gondolom Lajosunk a korbányban lévő tagoknál probált befolyást szerezni akiket jól ismert. Mikor a Parlamentben Orbán össztüz alatt állt az azonali kérdéseknél főleg LMP meg a médiában is slágertéma lett kezdett utánanézni Lajosunk dolgainak a kormányon belüli döntéshozatalra egy-egy tárcánál változtatott a gyakorlaton.

Ekkor Simicska és üzleti körei(szocik, libsik) hoppon maradtak megszünt a befolyásolás és beindúlt a fü alatti háború. Napvilágra 2014-ben került mikoris Orbán 2/3 a megint hatalomra került. Simicska és az üzleti körei tisztában volt vele, hogy Orbán amig ott ül ME székbe megszünik a dözsi, ezért nyíltan beállt az Orbánellenes megbuktatos akciókban s úgy gondolta, hogy ezt a médián keresztül lehet legjobban elérni. Egyben tévedett pedig kellett volna , hogy tisztába legyen vele, hogy a polgári oldalon értékalapon ellenzékben és kormányon Orbán az aki meghatározó, s mivel ezek az emberek nemcsak a pénz és a hatalom tarja ott akár a médiárol is beszélünk nem hagyják cserbe sem a fideszt, sem a kormányt és főleg Orbánt.

Mivel Simicska már elszakadt a fidesz szellemiségétől attól az összetartozás hétköznapi élményétől nem is tudta felmérni a tetteinek következményét. Úgy gondolta, hogy pénzzel minden megoldható, hát tévedett legalábbis a tulajdonában lévő vagyis megvásárolt, de nem általa gründolt médiák esetében a munkatársak és vezetök értékrendje és erkölcsi morális tartása nem fér össze a kufárszellemel ahová Simicska eljutott.

Ahogy már Ő is ott tart, hogy biztos Orbán miatt hagyták őt ott, ami igaz, de nem úgy ahogy Ő gondolja, hogy parancsra. Van úgy, hogy a pénz és hatalom büvöletében még a normális lélek is el tud torzulni s észre sem veszi az illető. Na most ezt láthattuk, s talán Lajosunk sem vette észre, hogy azok az atlantista erők akik Gudfreidet idevezényelték(kudarc lett) most Őt használják hasznos idiótaként kihasználva azt, hogy Orbánnal harmincéves ismeretség áll a hátamögött. Mivel akárhogy is veszük Simicska elsősorban üzletember és üzletfelei között ideológiai nézet nélkül mindenki megtalálható, s csak másodsorban jobboldali és fidesz szinpatizáns. Mikor vélt vagy valós sérelem érte a kormány tevékenységét az üzleti szférában hamar odébhajitotta az elvi morális és erkölcsi szempontokat.

Várom a rózsák háborujának következő felvonását.

"A fideszes banda szetlopja szetveri az orszagot es mar egymas torkat is szorongatjak te meg ballibezel?"
Ez az állítás csak a matematika alaptörvényével megy szembe.
Ha ugyanis valahonnan lopnak, elvesznek, akkor ott nő a hiány.
Az Orbán-kormány alatt pedig ennek az ellenkezője valósul meg.
A hiány csökken, a közösségi, állami vagyon nő.
Ez teljesen világos és nem vitatható, józan ésszel legalábbis.

Nem tudható egyelőre, az említett külföldi lapok miként, milyen hangütéssel írnak. A "magyar" bal-libesek viszont nem változnak, s nem tanulnak. Intellektuális szintjük marad a béka feneke alatt.
A kollaboráns és kozmopolita bal-lib most azon élvezkedik, hogy valaki k...rvára megtámadta a sajtószabadságot.
S ez k...baszottul tetszik nekik.
Annyira, hogy ettől folyton-folyvást g...ciznek, testnedveznek.
Az eset megmutatta: mi is az a nyugatias demokrácia-modell, ami alapján ezek a magyar szoc-libek a kultúrájukat képzelik, hirdetik.
Pl.a Szanyi nevű mondja: az (orbáni) diktatúrát választásokon nem lehet legyőzni, mert ezek gazemberek. A gazember Orbán-diktatúra is magától fog összedőlni.
1 perccel később, a "Miért nem erősödik az MSZP?" kérdésre így válaszol:
Azért azt nem mondaná, hogy nem erősödik. Nézzék csak meg, hogy az Újpesti választáson megverték a Fideszt (s még egy másik helységet említ)!...
Annyira lealjasodtak már Népszavástól Drága Bolgár úrékig, hogy
náluk az igazmondás mint fogalom
egyszerűen értelmezhetetlen.

"A dakoták nem nyilatkozhatnak. Majd a vezír szól... Uff!"

És csak a Főnök békepipáját szívhatják!!! :)

Unalmas nagyon, hogy ennyi jobber egy rakáson képtelen egy eredeti gondolatot kicsiholni az agyából egy adott témával kapcsolatban, hacsak nem adják a szájukba a szavakat!
Jöttök ezzel a "ballib ünnepel" gumicsonttal... pedig a jobboldalon többen gyújtottak örömtüzet :)

A Jóbarát is biztos benne van!!!!!

Most akkor
A hiány csökken, a közösségi, állami vagyon nő.
IGEN
NEM
Vagy nem ez volt a kérdés?

Ja! Magyar Kornélia!
Tüntülike és lapozzunk!

Csak azért, mert éhezők és proletárok tudtommal nem 2010 után keletkeztek.
Bár kétségtelen, hogy hosszú távra megágyaztak szomorú sorsuknak 2010 előtt jó demokratáink.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés