Ajándék vonatbérletet születésnapra?

2016. október 6. 22:56
Ingyenes Interrail, nemzetközi vasúti bérletet biztosítanának az Európai Parlament (EP) képviselői minden 18. életévét betöltött európai fiatalnak születésnapján – írta az Európai Parlament sajtószolgálata.

A képviselők az Interrail bérlet segítségével a kevesebb üvegházhatású gázt kibocsátó közlekedési eszközök használatát népszerűsítenék, emellett lehetőséget szeretnének biztosítani a fiataloknak arra, hogy olcsóbban be tudják járni Európát és megismerhessék más országok kultúráját.

A tájékoztatás szerint Violeta Bulc közlekedésügyi uniós biztos támogatta az EP javaslatát és elmondta, hogy az Európai Bizottság megvizsgálja, hogyan lehetne előteremteni a megfelelő forrást a kezdeményezéshez. Azon tagállamok esetében, amelyek nem részei az Interrail hálózatnak (Málta, Ciprus, Észtország, Litvánia és Lettország), az EP-képviselők szerint megfontolandó a buszhálózat, vagy komphálózat bevonása.

Az Interrail bérletet minden évben mintegy 300 ezer fiatal használja, ára jelenleg 20 eurótól (mintegy 6.000 forint) akár 400 euróig (mintegy 120.000 forint) is terjedhet. A bérlettel egy meghatározott időszakon belül ingyen utazhatnak a fiatalok Magyarországtól Norvégiáig, Lengyelországtól Portugáliáig bárhol Európában, és maguk határozzák meg az útvonalat.

(MTI)


 
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés