Sargentini-jelentés

Hiába tiltakozott levélben az ELTE jogi karának dékánja, Sargentini csak belerakta az egyetemet is a jelentésébe

2018. szeptember 11. 8:06

Írta: Kereki Gergő
„Meglepődve láttam, hogy a jelentéstervezet melléklete az ELTE Állam- és Jogtudományi Karára úgy hivatkozik, mint amely intézménytől az előadó észrevételt kapott a jelentéstervezet elkészítéséhez” – írta az ELTE dékánja áprilisban Sargentininek. A dékán levélben kérte a holland politikust, hogy a Magyarországról szóló jelentésében „ne hivatkozzon semmilyen módon az ELTE Állam- és Jogtudományi Karára.”

A Precedens birtokába jutott az a levél, amelyet Prof. Dr. Menyhárd Attila, az ELTE Állam- és Jogtudományi Karának dékánja írt Judith Sargentininek arról, hogy „meglepődött” azon, hogy a holland európai parlamenti képviselő az ELTE jogi karát úgy tünteti fel a jelentés mellékletében, mintha attól észrevételeket kapott volna a Magyarországról szóló jelentéshez.

Az alábbiakban a dékán levelének magyar fordítását közöljük:

„2018. április 12-én az Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi Bizottság közzétette jelentéstervezetét egy olyan javaslattal kapcsolatban, amely annak megállapítására hívja fel a Tanácsot, hogy az Európai Unióról szóló szerződés 7. cikkének (1) bekezdése alapján fennáll az egyértelmű kockázata annak, hogy Magyarország súlyosan megsértette az Unió alapját képező értékeket.

Meglepődve láttam, hogy a jelentéstervezet melléklete az ELTE Állam- és Jogtudományi Karára úgy hivatkozik, mint amely intézménytől az előadó észrevételeket kapott a jelentéstervezet elkészítéséhez.

Mivel az ELTE Állam- és Jogtudományi Kara nem adott sem információt, sem észrevételt a jelentéstervezethez, valamint az intézményünk sem volt semmilyen kapcsolatban az előadóval, kérem Önt, hogy orvosolja ezt az adminisztratív hibát, és ne hivatkozzon semmilyen módon az ELTE Állam és Jogtudományi Karára e dokumentum későbbi változataiban.”

Sargentini nem fogadta meg a dékán kérését, így a jelentés végső, szavazásra előterjesztett változatában is hivatkozik az ELTE Állam- és Jogtudományi Karára.

A Magyarországról szóló jelentéshez egyébként a melléklet szerint többek között a 444.hu, az átlátszó.hu, az RTL Csoport, a Népszabadság, az Amnesty International, A Város Mindenkié, a Közép-európai Egyetem, a Magyar Helsinki Bizottság, a Társaság a Szabadságjogokért, a Háttértársaság, a MigSzol Migráns Szolidaritás Csoport, az Open Society European Policy Institute, a Riporterek Határok Nélkül, a Transparency International, valamint a Transvanilla Transznemű Egyesület szervezetek szolgáltattak észrevételeket. De, ha hihetünk a mellékletnek, Sargentini megkérdezte az Alapjogokért Központot, a Magyar Külgazdasági és Külügyminisztériumot, valamint a röszkei tranzitzóna magyar kormánytisztviselőit is.

Az elmúlt napokban több cikk megjelent a Sargentini-jelentés pontatlanságairól, a jogi tévedésekről itt, a szavazatszámlálás körüli trükközésről pedig itt olvashat.

Összesen 51 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

vagyis most mar papir is van rola hogy egy hazug ribanc

Lásd még: "weyerbélázás".
Ezeket a szövegeket tollba mondják - Budapestről.

Trukkok szazai, hazudtunk reggel, delben es este...
A multkori Magyarorszag pellengerezesen is ugy mutogattak a Magyar Nemzetet, mintha az mar atallt volna a dicsoseges balliberalt oldalra. Hazugok. Ocska hazugok.

Csak a vak nem látja, hogy a brüsszeli bürokraták koncepciós politikai pert indítottak Magyarország ellen, nyomást gyakorolva azon országokra is, akik a nemzetállamok szövetségét akarják megvalósítani az EU vonatkozásában, amely ellentétes Soros György nyitott társadalom felfogásával.

Bizonyítja ezt az a nyílt levél, melyet Sorosa alapítványok által támogatott szervezetek írtak alá.

Válaszok:
pollip | 2018. szeptember 11. 8:52

El kell küldeni az összes EP képviselőnek

Weber is európai egyesült államokat akar. Ceu védelmét is akarja. Ez az ember ballib, feladata az épp szétverése

Teller Ede nem kifogásolta a fékeket és ellensúlyokat?

Egyébként tök mindegy mit hazudik a jelentés, úgysem annak
tartalmáról fognak szavazni. Saját magukról fognak véleményt
nyilvánítani, csak még nem tudják. szarzsentíni sejthet valamit,
tegnap bejelentette visszavonulását.

Ezt a jelentést itthon írták, az ocsmány fehérnépnek csak annyi köze van hozzá, hogy az ő postaládájában landolt a kész dokunentum.

Azért meg kellene keresni azt a vakondot, aki az ELTE Állami és Jogtudományi karáról részt vett a Sargentini anyag összeállításában. Mert ne tévedjünk, volt ilyen dolgozó...

valóban jobb lenne tudni, hogy pontosan mit is ért sargentini a "received input from" alatt, de igazából több lehetőség is van:

1. simán lehet, hogy a passzív tájékoztatást is úgy értelmezi, hogy tájékoztatást kapott az intézménytől. azaz tetszőleges, az elte jogi kar által kiadott nyilatkozat/publikáció elolvasása ennek számíthat.
2. másik lehetőség, hogy az elte jogi kar egyik oktatójától, kapott szakértői értelmezést/véleményt helyzetekről. ez is az elte jogi karától származó tájékoztatásnak minősül.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés