Nincsen semmi irigylésre méltó az Európai Uniós tagságban

2019. február 12. 11:23

​Mivel nem képes irányváltásra, az Unió látványosan fog elbukni.

2019. február 12. 11:23
Michael Brendan Dougherty
National Review

„Az Európa-szerte végighúzódó politikai instabilitás elsődleges okainak számít az EU fölényeskedése, szörnyű kivételezése, a választásokat övező megvetése, fojtogató politikai vaskalapossága, valamint csökönyös merevsége. Ugyanakkor mindenekelőtt a probléma az, hogy az Európai Unió nem igazán kormányzó intézmény a szó hagyományosan vett értelmében. Nem igazán látja el a kormányok elsődleges feladatait úgymint a joguralom és a rend fenntartását, valamint egy működő társadalomban jelenlévő különféle érdekek összebékítését. Ehelyett az Európai Unió egy meghatározott célt követő projekt. A funkciója az, hogy »még több Európát« alkosson. Vagyis saját magáért létezik. A saját tagországainak »összevegyített« szuverenitását használja arra, hogy még több szuverenitást csatornázzon el tőlük. Éppen emiatt a hatalom egy olyan testület kezében összpontosul, amelyet nem választottak meg, és ez a testület éppen emiatt hagyja figyelmen kívül, illetve próbál meg felülírni minden olyan nemzeti választást, amely nem a már eleve létező Európai Uniós célokat támogatja. Az Európai Unió bebizonyította, hogy képes sebességet váltani, de azt nem, hogy képes lenne irányváltásra is. Ha viszont nem képes korrekcióra, akkor látványosan fog megbukni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
matykox
2019. augusztus 01. 22:47
Sajna vagy nem, ez egy rövid, lényegretörő megállapítás. Azzal együtt hogy sommás, igaz. Az EU a saját maga birodalmi álcája. Haszna csak addig volt és lesz, amíg gazdaságilag érvényes megoldásokat próbált adni. De egy jó ideje már semmi egyéb nem látszik, mint egy belső gyarmatosító-expanzió, aminek már nem sok lehetősége van a terjeszkedésre. Sőt, a BREXIT-tel elérkezett a saját határáig: jön a bedőlés. Hogy ez egy 5 vagy 50 éves agónia lesz - nem tudjuk.
makapaka2
2019. április 20. 17:31
Ha nem alakul át a vezetése, akkor előbb utóbb bukásra van ítélve az EU.
gacsat
2019. április 09. 18:50
Azért még ne temessük. Lehet, hogy meg lehet szabadulni a liberós csürhétől.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik