Nem valószínű, hogy sikerül szabályozni a technológiai óriásokat

2019. augusztus 16. 9:43

Steve Kovach
Business Insider
A technológiai ipar már most is azon dolgozik, hogy elejét vegye a változásnak, és a közhangulat ebben a segítségére van.

A techcégeknek van egy hatalmas fegyverük az ellenük hozott szabályozással szemben, ez pedig a közhangulat. A nagyközönség kifejezetten megőrül ezekért a cégekért. Nem nehéz belátni, miért alakult így. A techcégek termékei integráns részeit képezik mindennapi életünknek. Az érintett vállalatok pedig mindent megtettek annak érdekében, hogy termékeik birtoklásának kifejezetten magas presztízse legyen. Az Apple iPhone X-e szupermenő, a Google-féle Gmail ingyenes és egyszerű, a Facebook pedig kiváló módja a kapcsolattartásnak.

Ha a közvélemény esetleg tisztában is van az ezen vállalatok okozta veszélyekkel, a nap mint nap megélt előnyök inkább játszanak szerepet véleményük kialakításában. Anélkül, hogy a szélesebb közvéleményben átalakulna ezen cégek pozitív imázsa, nem valószínű, hogy a nép által választott képviselők érdemben változtatnának a rájuk vonatkozó szabályozási környezeten.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 1 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés