Meg kell őrizni az európai módszert

2019. november 8. 17:38

Marcus J. Beyrer
EurActiv
Amíg mi az üzleti életben erősen hiszünk az európai módszerben, egy olyan világban mozgunk, ahol mindent az „ABC” határoz meg: A mint Amerika az első, B mint Brexit és C mint egy egyre meghatározóbb Kína (angolul: China). Én viszont optimista vagyok. Mit is kell tennünk? Meg kell mutatnunk a világnak, hogy van harmadik út, ami nem az amerikai protekcionizmus és a kínai állam által irányított gazdaság.

„Ahhoz, hogy ezt megtegyük, nekünk is erősödnünk kell. Egységesebbnek kell lennünk. Az egységes piacot kell ismét a középpontba helyeznünk, ami az európai integráció gyöngyszeme, és nem szabad a protekcionizmusnak teret engedni.


Sokkal jobb stratégiai hozzáállásra van szükség az iparágakkal kapcsolatban, tudnunk kell, hogyan hozzuk be a lemaradást, hogyan vegyük fel a versenyt a legközelebbi versenytársainkkal.


Meg kell őriznünk a globális szabályokon alapuló kereskedelmet, mert ez a jólétünk kulcsa. A jövőbe nézve pedig meg kell találnunk, hogyan válunk újra a leginnovatívabb kontinenssé a világon.”

 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés