Egyre könnyebb jogászként elhelyezkedni az USA-ban

2019. december 4. 16:40
A 2008-as válság előtti szintnél is magasabb arányban tudnak elhelyezkedni a végzett joghallgatók az Egyesült Államokban. Egy friss felmérés szerint rég nem volt ilyen könnyű jogászként elhelyezkedni.

A 2018-ban végzett egyesült államokbeli jogászok 90 százalékban el tudtak helyezkedni 10 hónapon belül. Ez az arány 3 százalékkal magasabb, mint a 2017-es évfolyam hasonló mutatója. A végzősök 55 százaléka a magánpraxist nyit, 10 százaléka bíróságokon, 15 százaléka a kormányzati szférában, 10 százaléka az üzleti szférában talál végül állást. Minimális mértkében ad munkát jogászoknak a hadsereg és az oktatás. 

Összehasonlításképpen: Magyarországon egy korábbi, 2015-ös felmérés szerint, a pályakezdő jogászok körében alacsony a munkanélküliség: az egykori joghallgatók mindössze 3,3 százalékának nem sikerült elhelyezkednie. A pályát elhagyó jogászok aránya mindössze 7,3 százalék, viszont vannak olyanok is közöttük szép számmal (7,8 százalék), akik olyan állást találtak, ahová nem feltétel a felsőfokú végzettség.
 

Összesen 1 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés