Korlátoznák az alkoholfogyasztást a brit ügyvédi irodák céges bulijain

2020. január 8. 17:05
Az alkoholfogyasztás korlátozásával csökkentené a céges összejöveteleken előforduló szexuális zaklatások és molesztálások veszélyét az angol és walesi jogászegylet, a Law Society.

Új irányelveket fogalmazott meg az angol és walesi ügyvédeket tömörítő Law Society egy „egészséges alkoholfogyasztási kultúra” kialakítása érdekében a jogászszakmán belül. Az intenzív ivászatokkal együtt járó hagyományos céges bulik helyett éppen ezért szabadulószobás vagy pizzasütögetős csapatépítők megrendezését javasolják az irodáknak. 

A túlzott alkoholfogyasztás a mentális betegségek egyik kiváltó tényezője az ügyvédi munkát végzők körében, amit sokan a munkahelyi stressz levezetésére használnak, mutat rá a Law Society. Ráadásul az alkoholfogyasztással együtt járó céges összejövetelek azok számára is kellemetlenek lehetnek, akik vallási vagy éppen egészségügyi okokból nem fogyaszthatnak szeszes italokat. 

A jogászegylet teljes mértékben nem kívánja beszüntetni az ilyen eseményeken történő alkoholfogyasztást, csupán rá akarja irányítani a figyelmet azokra az egészségesebb és kevésbé kirekesztő lehetőségekre, amelyek rendelkezésre állnak a munkaidőn kívüli, de munkahelyhez kötődő együttlétek megszervezésekor – hangsúlyozta le a Law Society munkatársa, Laura Uberoi. 

A most kiadott iránymutatás egyébként a világ legnagyobb nemzetközi ügyvédi szervezete, az International Bar Association által készített tanulmányra hivatkozik, amely felhívja a figyelmet a munkahelyi zaklatások és az alkoholfogyasztás szoros kapcsolatára.
 

Összesen 1 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában