A naiv német

2020. április 21. 13:33

Necla Kelek
Észak-Rajna-Vesztfáliában sikerült „célmegállapodást” kötni a Vallásügyi Török Iszlám Unióval (DITIB) és három másik iszlám szervezettel. Az integráció és harmonikus együttélés jelszavak mögött azonban az egyezség nem szól másról, mint hogy óvatlanul hozzájárulnak az iszlám csoportok befolyásának növeléséhez.

„A DITIB egy Törökországból irányított és finanszírozott, mecseteket összefogó szervezet. Közel ezer, Törökországból, közvetlenül Ankarából delegált imám határozza meg ezekben a mecsetekben, hogy a többnyire török származású hívek vallásgyakorlását a pénteki prédikációk alkalmával. Mint például a Szíriában elesett török katonák mártírként való tiszteletét. A német alkotmányvédelmi hivatal török-nacionalista szervezetként tartja számon a DITIB-et.”

(…)

„Ahelyett, hogy ellenőriznék, a DITIB demokratikusan szerveződik-, és az Alaptörvényt tiszteletben tartó iszlámot képvisel-e, a német állam megelégedett egy „önkéntes kötelezettségvállalással”.  Vagyis a DITIB-nek a jövőben „úgy kell alakítania jogi és tényleges struktúráját, hogy harmadik fél befolyása kizárható legyen”. A DITIB tisztviselői valószínűleg fetrengtek a röhögéstől a Speyerben található Fatih (Hódító) mecset szőnyegén a naiv német, a „saf Almanlar” láttán, hiszen a dokumentumban szereplő esetleges törvénysértéseket eddig is tagadta a szervezet, vagyis az aláírással semmilyen új kötelezettséget nem vállaltak.”
 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 37 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az átlag német szerintem nem is tudott előre erről az egyezségről. A médiájuk biztosan nem kötötte az orrukra.

Valóban ébredezik. Az eredeti cikk alatti hozzászólásokat akár mi is írhattuk volna. Nagyon kritikusak.

Tökéletesen igazad van! Mindez persze szekularizált államok földjén nem bír semmilyen új információ-tartalommal. Javaslom, a felvilágosító tevékenységed Szaúd-Arábiában kezd.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés