Nyerésre áll Orbán Viktor a kultúrharcban

2021. augusztus 05. 12:24

Itt az ideje, hogy friss szemmel tekintsenek Magyarországra az intellektuálisan kiüresedett angolszász konzervatívok.

2021. augusztus 05. 12:24
Rod Dreher

„Az Európai Unió kultúrharcot hirdetett Magyarország ellen, így reagálva a Fidesz által a parlamentben elfogadott új törvényre. Ez a törvény megtiltja az LMBTQ-tartalmak terjesztését gyermekek és fiatalkorúak körében, és úgy szabályozza a szexuális felvilágosítást az iskolákban, hogy az ne gyengítse a szülői nevelés hatását a gyermekekre."

"Az állam- és kormányfőknek Európa-szerte égnek állt a haja, akik közül például Mark Rutte úgy fogalmazott, hogy szeretné „Magyarországot térdre kényszeríteni az ügykapcsán.”

(…)

„Ursula von der Leyen európai bizottsági elnök azzal utasította el a törvényt, hogy az „egyértelműen diszkriminál az emberek között szexuális orientációjuk alapján”. 

(...)

Nos, nem, nem diszkriminál „az emberek” között általában, hanem vonalat húz az LMBTQ hirdetői és a kiskorúak között. Egy olyan vonalat, amit a legtöbb magyar támogat. Még néhány magyar liberális is, akivel volt szerencsém beszélgetni, úgy gondolja, hogy a transzneműség és a hozzá kapcsolódó ideológia egyáltalán nem gyerekek való.”

(…)

„Vegyük azt a gyakran hallható vádat, hogy Orbán antiszemitizmussal operál – főleg a magyar származású milliárdossal, Soros Györggyel kapcsolatos éles kritikáját, aki történetesen zsidó.”

(…)

„Ha soros nem lenne zsidó, egyszerűen csak egy olyan baloldali oligarcha volna, aki megpróbálja aláásni Magyarország szuverenitását és konzervatív értékeit, ahogyan azt a Nyílt Társadalom hálózatához tartozó NGO-k egész Európában teszik. És a magyar kormány ugyanígy ellenállna a törekvéseinek.”

(…)

„Minden esetre Orbán erős kapcsolatokat ápol mind Izrael állammal, mind pedig a magyarországi zsidóssággal – még ha az utóbbiakkal összetett is ez a viszony, tekintettel arra, hogy a magyar zsidók jelentős része világi értékrendet valló liberális, és Budapesten él, ahol a leggyengébb a Fidesz támogatottsága. Orbán alatt a kormány nagyvonalúan költött a nácik által lerombolt zsidó emlékek helyreállítására, és a felmérések azt mutatják, hogy a 100 ezer fő körüli magyarországi zsidóság nagyobb biztonságban érzi magát az antiszemita támadásokkal szemben, mint az Európa egyéb részein élő zsidók.”

(…)

„A Magyarországgal szembeni ellenségesség 2015-ben nőtt meg nagymértékben, amikor Orbán köztudottan elutasította Angela Merkel nagyvonalú, a szíriai menekültek számára címzett meghívását. A legtöbb európai ellenezte ezt a nagy tömegű népmozgást, de a magyar kormányfő lett az ellenállás arca. Az ez után következő terrortámadás-sorozat Németországban, Franciaországban és Belgiumban Orbán nézeteit látszottak igazolni, és ettől vált csak igazi mumussá.”

(…)

„Az a probléma, hogy a progresszív újságírók és egyetemi emberek abból indulnak ki, hogy a egyetemek és újságírói intézmények balliberális alapbeállítódása a dolgok természetes rendjéhez tartozik. Orbán szemtelen politikai lépésekkel intéz kihívást ezen ortodoxiával szemben.”

(…)

„Ha valaki közelről ismeri az amerikai média szinte monokróm progresszivizmusát, ami minden korábbinál erőteljesebben balra hajlik, annak mindez magától értetődően és ismerősen hangzik. Én nem kritizálom, de nem is védelmezem Orbán stratégiáját; annyit állítok csupán, hogy az amerikai és európai baloldal továbbra sem hajlandó meglátni, milyen mértékű ideológiai uralmat gyakorol a hírek közvetítése felett.”

(…)

„2005-ben azt mondta nekem egy kollégám egy nagy újságnál, ahol akkoriban dolgoztam, hogy a kiadványunk annyira köteles kiegyensúlyozottan tudósítani az azonos neműek házasságát ellenzőkről, mint a Ku-Klux-Klanról.”

(…)

„Az Egyesült Államokban mindent maga alá gyűrt a propaganda. A reggeli gabonapelyhes doboz is arra bátorítja a gyerekeket a Pride hónapja alatt, hogy maguk válasszák meg, milyen nemű névmással illessék őket.”

(…)

„Az Orbán által támogatott új törvénynek hála a magyar szülőknek nem kell olyan kérdésekkel szembesülniük az iskolából hazatérő gyerekektől, hogy milyen neműek is ők valójában.” 

(…)

„Jó néhány évvel ezelőtt jelen voltam, amikor Orbán egy csapat Budapestre látogató konzervatív jelenlétében kijelentette, hogy abban bízik, ezek a konzervatívok „intellektuális hazájukként” fognak tekinteni a magyar fővárosra. Néhány hete a néhai Roger Scrutonról elnevezett kávézóban európai, brit és amerikai konzervatívoknak adott parti során világossá vált a számomra, hogy ez a kijelentés valósággá válik.”
 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 90 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
olvasó 4
2022. június 10. 16:54
Nem vesznek minket komolyan? Hiszen ezen a nyáron minden rólunk szól. A Soros-hálózat minden egysége, az ügynök- politikusok, megmondó emberek, celeb-katonák, a világsajtó, mind-mind velünk foglalkozik.
..--..
2022. január 14. 15:39
-zsoltkom- Orbán kultúrharcára a minősítést a legjobb, legeszesebb barátja mondta... „Orbán egy geci”. A többi bizonyíték, hogy Orbán amihez hozzányúl az megrohad, hogy a pártjából sorra válnak ki a régi-új szakemberek. Nyilatkozataik műhelytitkot árulnak el, hogy miként működik az orbáni kultúra. Vagy éppen az uniós párttársai teszik ki a szűrét, mert képtelen kultúrembernek lenni. De, ahogy vesszük mégis csak van valamiféle kultúrája... a rombolás és a gyűlöletkeltés kultúrája. Most a V4-eknél lesz látható, hogy ahogy Orbán, mint fogban a szuvas rész tönkreteszi azt a közösséget is. A szotyizós, zsebre dugott kezű magyar miniszterelnök, aki a háza mellé épített stadiont, akit Borkaik és pedofilok kultúrája segít a hatalomba... és Szájer ereszmászó keresztény másságok hozzák langy melegbe a keresztény Alaptörvényt... Orbán kurvára keresztény DNS lenne a kultúrharcos? Hát ezt a Rod Drehert valaki a Fideszből az apa az férfi elven, jól megkúrhatta, hogy ilyen szeretettől olvadozó véleménye van Orbán Viktorról.
Intel
2022. január 14. 15:36
Kulcsmondat: "Orbán szemtelen politikai lépésekkel intéz kihívást ezen ortodoxiával szemben.” Széllel szemben nem lehet pisálni. Lehet szemtelenkedni egy darabig de a végén azt modják ácsi! Kb. most kezdik mondani, elzárják a pénzcsapokat. Lehet utána rohangálni és hőbörögni de akkor is elzárják valamilyen címszó alatt. Egyszóval okosan, ravaszul kell politizálni mint a románok vagy szlovákok teszik. Orbán elefánt a porcelánboltban és minden magyar kárára az.
popzene
2021. szeptember 14. 21:31
Szorgalmasnak szorgalmas. Na de, hogy rocksztár...?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik