Nyerésre áll Orbán Viktor a kultúrharcban

2021. augusztus 5. 12:24

Rod Dreher
The Spectator
Itt az ideje, hogy friss szemmel tekintsenek Magyarországra az intellektuálisan kiüresedett angolszász konzervatívok.

„Az Európai Unió kultúrharcot hirdetett Magyarország ellen, így reagálva a Fidesz által a parlamentben elfogadott új törvényre. Ez a törvény megtiltja az LMBTQ-tartalmak terjesztését gyermekek és fiatalkorúak körében, és úgy szabályozza a szexuális felvilágosítást az iskolákban, hogy az ne gyengítse a szülői nevelés hatását a gyermekekre."

"Az állam- és kormányfőknek Európa-szerte égnek állt a haja, akik közül például Mark Rutte úgy fogalmazott, hogy szeretné „Magyarországot térdre kényszeríteni az ügykapcsán.”

(…)

„Ursula von der Leyen európai bizottsági elnök azzal utasította el a törvényt, hogy az „egyértelműen diszkriminál az emberek között szexuális orientációjuk alapján”. 

(...)

Nos, nem, nem diszkriminál „az emberek” között általában, hanem vonalat húz az LMBTQ hirdetői és a kiskorúak között. Egy olyan vonalat, amit a legtöbb magyar támogat. Még néhány magyar liberális is, akivel volt szerencsém beszélgetni, úgy gondolja, hogy a transzneműség és a hozzá kapcsolódó ideológia egyáltalán nem gyerekek való.”

(…)

„Vegyük azt a gyakran hallható vádat, hogy Orbán antiszemitizmussal operál – főleg a magyar származású milliárdossal, Soros Györggyel kapcsolatos éles kritikáját, aki történetesen zsidó.”

(…)

„Ha soros nem lenne zsidó, egyszerűen csak egy olyan baloldali oligarcha volna, aki megpróbálja aláásni Magyarország szuverenitását és konzervatív értékeit, ahogyan azt a Nyílt Társadalom hálózatához tartozó NGO-k egész Európában teszik. És a magyar kormány ugyanígy ellenállna a törekvéseinek.”

(…)

„Minden esetre Orbán erős kapcsolatokat ápol mind Izrael állammal, mind pedig a magyarországi zsidóssággal – még ha az utóbbiakkal összetett is ez a viszony, tekintettel arra, hogy a magyar zsidók jelentős része világi értékrendet valló liberális, és Budapesten él, ahol a leggyengébb a Fidesz támogatottsága. Orbán alatt a kormány nagyvonalúan költött a nácik által lerombolt zsidó emlékek helyreállítására, és a felmérések azt mutatják, hogy a 100 ezer fő körüli magyarországi zsidóság nagyobb biztonságban érzi magát az antiszemita támadásokkal szemben, mint az Európa egyéb részein élő zsidók.”

(…)

„A Magyarországgal szembeni ellenségesség 2015-ben nőtt meg nagymértékben, amikor Orbán köztudottan elutasította Angela Merkel nagyvonalú, a szíriai menekültek számára címzett meghívását. A legtöbb európai ellenezte ezt a nagy tömegű népmozgást, de a magyar kormányfő lett az ellenállás arca. Az ez után következő terrortámadás-sorozat Németországban, Franciaországban és Belgiumban Orbán nézeteit látszottak igazolni, és ettől vált csak igazi mumussá.”

(…)

„Az a probléma, hogy a progresszív újságírók és egyetemi emberek abból indulnak ki, hogy a egyetemek és újságírói intézmények balliberális alapbeállítódása a dolgok természetes rendjéhez tartozik. Orbán szemtelen politikai lépésekkel intéz kihívást ezen ortodoxiával szemben.”

(…)

„Ha valaki közelről ismeri az amerikai média szinte monokróm progresszivizmusát, ami minden korábbinál erőteljesebben balra hajlik, annak mindez magától értetődően és ismerősen hangzik. Én nem kritizálom, de nem is védelmezem Orbán stratégiáját; annyit állítok csupán, hogy az amerikai és európai baloldal továbbra sem hajlandó meglátni, milyen mértékű ideológiai uralmat gyakorol a hírek közvetítése felett.”

(…)

„2005-ben azt mondta nekem egy kollégám egy nagy újságnál, ahol akkoriban dolgoztam, hogy a kiadványunk annyira köteles kiegyensúlyozottan tudósítani az azonos neműek házasságát ellenzőkről, mint a Ku-Klux-Klanról.”

(…)

„Az Egyesült Államokban mindent maga alá gyűrt a propaganda. A reggeli gabonapelyhes doboz is arra bátorítja a gyerekeket a Pride hónapja alatt, hogy maguk válasszák meg, milyen nemű névmással illessék őket.”

(…)

„Az Orbán által támogatott új törvénynek hála a magyar szülőknek nem kell olyan kérdésekkel szembesülniük az iskolából hazatérő gyerekektől, hogy milyen neműek is ők valójában.” 

(…)

„Jó néhány évvel ezelőtt jelen voltam, amikor Orbán egy csapat Budapestre látogató konzervatív jelenlétében kijelentette, hogy abban bízik, ezek a konzervatívok „intellektuális hazájukként” fognak tekinteni a magyar fővárosra. Néhány hete a néhai Roger Scrutonról elnevezett kávézóban európai, brit és amerikai konzervatívoknak adott parti során világossá vált a számomra, hogy ez a kijelentés valósággá válik.”
 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 76 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

További látványos kézmosásokra lesz szükség, Ursula.

Ja, téged pl. már megtalált!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában