A változás ösvényére lépve

2021. szeptember 02. 14:41

A texasi törvényhozás megtalálta annak módját, hogy a törvényhozói hatalomként működő igazságszolgáltatáson felülkerekedjen.

2021. szeptember 02. 14:41
Carmel Richardson

„A Legfelsőbb Bíróság esetjoga alapján az orvosok egészen addig megszakíthatják a terhességet, amíg a magzat nem életképes a méhen kívül is. Ekkorra a magzat fejlettségi szintje már bőven meghaladja az úgy nevezett hathetes fejlettséget. Most Texas állam Ohio, Georgia, Louisiana, Missouri, Alabama, Kentucky és Dél-Karolina példáját követve úgy döntött, a hathetes lélektani határt törvénybe foglalja. Ez az állam második kísérlete, hiszen a Legfelsőbb Bíróság egy hasonló törvényt már elutasított 2016-ban. 

(…)

Fontos megjegyezni, hogy a texasi törvény elejét veszi annak is, hogy egyes dühös aktivisták – ahogyan azt tették minden államban, amely hasonló törvényt fogadott el – bepereljék azokat a tisztviselőket, akik a döntés végrehajtásáért felelősek.  

(…)

A texasi törvényhozás – legalábbis egyelőre – megtalálta a módját annak, hogy az igazságügyi mocsáron és a törvényhozói hatalomként működő igazságszolgáltatáson felülkerekedjen. Ez több, mint egy életre szóló győzelem. Ez egy olyan modell, melyet az állami törvényhozásokban helyet foglaló konzervatívoknak követniük kell. Mindenkinek, aki a kampányokon túl arra érez késztetést magában, hogy védelmezze az amerikai életmódot. Ha a texasi törvény képes megfékezni az abortusz-aktivistákat, az azt bizonyítja, hogy a konzervatívok képesek csatákat győzelemre vinni. Lehet, hogy a sikertelenségünket nemcsak az életpártiakkal szemben fellépő korrupt rendszer, hanem a ravaszság hiánya okozza. 

Máté evangéliuma nemcsak a bölcsekhez szól, a politikában és az élet más területén is érvényes. »Íme, kiküldelek titeket, mint juhokat a farkasok közé, legyetek bölcsek, mint a kígyók, és ártatlanok, mint a galambok.« Vagy továbbra is ugyanazokat a bátortalan módszereket használhatjuk és reménykedhetünk, hogy a farkasok nem falnak fel, vagy pedig megtanulhatunk túljárni a farkasok eszén. Texas pont ezt tette.” 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
matykox
2021. szeptember 21. 19:50
Szuper ez a kis hölgy - ahogy az AC írásásból kitetszik, a texasi trükk - amivel a halál-jogi aktivistákat le akarják szerelni - az, hogy polgári per fenyegetheti azokat, akik a 6-hetes határt nem tartják be. Ügyes! Reméljük, működni is fog - és elég bátrak lesznek az ámerikánusok!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik