A Willkommenskultur visszatér

2021. november 26. 12:28
Az új kormánykoalíció a régi multikulturális víziót üldözi. Ez nem előre, hanem hátralépés.

„(…)

A koalíció kifejezetten erős elkötelezettséget mutat arra nézve, hogy saját elképzelései szerint formálja a társadalmat az olyan kérdésekben mint a migráció, az integráció és az állampolgársági jog. Ezeken a területeken a piros-sárga-zöld szövetség olyan szélesre tárja a karjait, mint amilyet német kormányzattól még soha nem láthattunk. 

A cél az irreguláris migráció visszaszorítása. De természetesen nem a nehezebbik, hanem a könnyebbik, gyengédebbik utat választva: a koalíció az irreguláris migrációt reguláris, szabályszerű migrációvá transzformálná, ráadásul visszamenőleges hatállyal.

A Wilkommenskultur újjáéled: az úgy nevezett »Chancen-Aufenthaltsrecht« [»esély-tartózkodási engedély«] koncepciója jogosulttá teszi a 2015-ös és 2016-os migrációs válság során Németországba érkezett migránsokat arra, hogy tartós letelepedési engedélyért folyamodhassanak a német hatóságokhoz. 

(…)

A külföldiekre vonatkozó jövőbeli szabályozás (amelyet senki sem akar többé így nevezni), azon az elképzelésen alapul, hogy a migránsok integrációjának sikertelensége nem az érintetteken, hanem a társadalom nemtörődömségén múlik (…)

Valójában a német politika túlságosan hosszú ideig dugta homokba a fejét azon tényt illetően, hogy az ország bevándorlóországgá vált az 1960-as évek óta. Ezt többé senki nem vonhatja kétségbe. Mégis úgy tűnik, a bevándorlás szabályozásában – és ahogy ez a mostani koalíciós megállapodásból kitűnik – az annak gyorsításában álló szakpolitikai intézkedések inkább a régi multikulturális víziót üldözi ahelyett, hogy a párhuzamos társadalmak nyers valóságát tudatosítaná. Ez nem előre, hanem hátralépés."

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 50 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Volt egyszer egy Németország.

A jólét, a kiterjedt segélyezés is narkotikum. Ez volt a szabad marihuána fogyasztás előszobája. A választójog a 16 éveseknek agybaj minősített esete. A szavazás felelősség. Ideje lenne ezzel szembenézetni a társadalmat. Minden mögött pedig ott a "haladó, demokratikus" média az őt irányító, fenntartó, politikában ambiciózus pénzhatalommal.

Ennél jobb egy felvilágosult abszolutizmus, vagy legalább a korlátozott demokrácia, ahol annak van szavazati joga, aki már valamit letett az asztalra. A 4 éves kormányzati ciklusnak is vannak buktatói. Ennyi idő alatt lehetetlen azonnali sikerrel NEM járó reformokat elindítani a következő választás elvesztését NEM kockáztatva.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés