Az amerikai antiszemitizmus az ott élő zsidók kulturális eltörlésével kezdődik

2022. január 31. 15:24

Qanta A. Ahmed
Israel Hayom
Ma az amerikai kultúra a Holokausztnál sokkal enyhébb formában némítja el számos amerikai zsidó hangját.

„(…)

Ma az amerikai kultúra [a Holokausztnál] sokkal enyhébb formában némítja el számos amerikai zsidó hangját.

Ahogy arra a Rolling Stone magazin rámutat, a nemrégiben Hollywoodban megnyílt Mozgókép-akadémiai Múzeumban [The Academy Museum of Motion Pictures] aligha találni bármiféle hivatkozást a náci Németországból emigrált zsidó művészekre, akik a semmiből építették fel azt a többmilliárd dolláros, világra szóló filmipart, amit ma Hollywoodnak nevezünk.

Az ipar nagyjait – ideértve Jack Warnert, a Warner Brothers alapítóját, illetve Carl Laemmle-t, a Universal Studios atyját is – kihagyták a múzeumból.

Ehelyett a kiállítás Haile Gerima etiópiai filmkészítőre, és Hayao Miyazaki japán animátorral fókuszál (…).
Az akadémiai tagjai nyíltan bevallották, hogy a »nem fehérbőrű« mozi mellett lobbiztak, a »fehérbőrűekhez kötődő munkák« mellőzése mellett. A diverzitás és befogadás megjelenítése melletti kardoskodás azonban azzal járt, hogy a hollywoodi zsidóságot alapvetően törölték el.

A zsidók hollywoodi munkájának kitörlését az ismert médiamogul és zsidó filantróp, Haim Saban észlelte, aki - mivel a múzeumban 50 millió dolláros részesedéssel rendelkezik – közzé is tette észrevételeit.

A múzeum most felülvizsgálja azt, amit jóindulattal tévedésnek nevezhetünk; könnyen lehet, hogy valójában azonban arról van szó, hogy a zsidókat üldözött kisebbség helyett immár előjogokkal rendelkező fehérbőrűeknek tartják. Mindez pedig egy olyan időszakban történik, amikor az antiszemitizmus egyre inkább tapasztalható és a zsidók elleni gyűlölet-bűncselekmények is egyre gyakoribbá válnak az Egyesült Államokban.

(…)

A New York-i rendőrkapitányság nyilvántartása szerint a zsidók elleni gyűlölet-bűncselekménye száma 51 százalékkal nőtt 2021-ben. 

(…)

A zsidók az antiszemitizmust három irányból tapasztalják.

Egyfelől, a médiatartalmakból is jól ismert szélsőjobboldali neonácik és ultranacionalisták részéről.
De létezik az antiszemitizmusnak egy baloldalról érkező formája is; ezt a felemelkedőben lévő woke neo-ortodoxia generálja (…) abból a célból, hogy eltörölje a zsidókat mint kisebbséget.

(…)

Az attól való félelem generálja az iszlamista antiszemitizmust, hogy valakit iszlamofóbnak titulálnak. Az iszlamizmus (…) egy mesterséges 20. századi totalitárius ideológia, amely, miközben ellopja az iszlám nyelvezetét és metaforáit, a velejéig hordozza magában a zsidósággal, a cionizmussal és Izraellel szembeni kozmikus gyűlöletet.

(…)

S ha mindez nem lenne elég, a pandémia nyomán a digitális antiszemitizmus is felütötte a fejét; sokak ugyanis azonosulnak a vakcinák és a vírussal kapcsolatos összeesküvés-elméletekkel. Ezek azt sejtetik, mintha a zsidók »tervelték« volna ki a pandémiát

(…).

A digitális antiszemitizmus gyorsan szerez magának híveket. A legfrissebb jelentések szerint a 9 legjelentősebb közöségi médium – ideértve a YouTube-ot, a Twittert, az Instagramot és a TikTokot is – nemhogy közvetítik, de egyenesen propagálják az antiszemita tartalmakat."

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 28 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés