A szabadság zászlói

2019. november 06. 00:50

A liberális demokráciát foglyul ejtette a progresszív liberalizmus, amely egyre inkább felszámolja a gondolat- és véleményszabadságot. Így mára a keresztény-konzervatív oldal feladatává vált megőrizni a nyugati civilizáció vélemény-sokszínűségét.

2019. november 06. 00:50
Orbán Balázs
Orbán Balázs

Jiří Menzel Az én kis falum című (több mint) vígjátékában van egy megvilágító erejű jelenet, amelyben a városi festő a faluba érve csak a régi házakat akarja megfesteni, noha a falu népe bőszen ajánlgatja modellként a „szebbnél szebb” modern házakat. A falusiak mindeközben álhírekkel akarják elbizonytalanítani a városból érkező „fontos embert”, aki parasztházat vásárolván már a felújítási munkákat tervezgeti, s a régi, téglából rakott járda helyére betonlapokat akar tenni. A jelenet olyan hatásos, hogy még egy városi emberben is felötlik a film közben: minek akar vidékre költözni az, aki a faluból is várost akar csinálni?

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!