Az árkot nem a keletiek, hanem a nyugatiak ásták

2019. december 04. 15:06

Az EU nagy hibákat követett el a migráció terén, de nem ismeri be – mondja Hans-Georg Maaßen. A német alkotmányvédelem korábbi elnökét a CDU állapotáról, a német nyilvánosság problémáiról, valamint az Európai Unió keleti és nyugati államai közötti feszültségekről is kérdeztük.

2019. december 04. 15:06
null
Szalai Zoltán

Még mindig tagja a Kereszténydemokrata Uniónak, miközben Annegret Kramp-Karrenbauer pártelnök azt mondta, hogy önt voltaképpen már semmi nem köti össze a CDU-val. Miért maradt?

1978-ban döntöttem el, hogy belépek a CDU ifjúsági szervezetébe, a Fiatal Unióba (Junge Union), aztán a pártba. A CDU a politikai otthonom, és azt szeretném, ha az is maradna, ezért lépek most fel. Az utóbbi háromnegyed évben, amióta politikailag megnyilvánulok az Értékunió (Werteunion) nevű szervezet kapcsán, nagyon sok támogatást kaptam az egyszerű párttagoktól, a polgároktól. Ezért csinálom tovább.

Miről szól az Értékunió?

Az Értékunió a Kereszténydemokrata Unió és a Keresztény-szociális Unió tagjainak bázismozgalma, amely azért dolgozik, hogy a CDU-t visszavezesse a gyökereihez. Az a benyomásunk, hogy az uniópártok jelenleg inkább a közvélemény-kutatókra és a médiára hallgatnak, és az alapján határozzák meg a politikájukat, nem pedig a CDU klasszikus értékei és céljai alapján. Pedig e célokért választották meg a delegáltakat és a pártfunkcionáriusokat, nem pedig azért, hogy újságírókat és közvélemény- kutatásokat kövessenek.

Keresztény párt még a CDU?

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!