Fókusz

2021. március 24. 10:24

2021. március 24. 10:24
null

Kaszásnak öltözött tüntető demonstrál Madridban, miután a spanyol parlament elfogadta az eutanázia engedélyezéséről és szabályozásáról szóló törvényjavaslatot múlt hét csütörtökön. A jogszabály lehetővé teszi, hogy a nagykorú, legalább egy éve Spanyolországban élő, gyógyíthatatlan vagy súlyos, elviselhetetlen szenvedést okozó betegséggel küzdők kérelmezzék haláluk előidézését. A kormányzó Spanyol Szocialista Munkáspárt egészségügyi minisztere, Carolina Darias szerint Spanyolország előrelépést tett a jogok elismerése terén, és egy „emberibb és igazságosabb” társadalom irányába halad. A konzervatív Vox párt alkotmánybíróságon támadja meg a törvényt. Spanyolország a hetedik ország a világon, Európában pedig a negyedik, ahol törvényes az eutanázia.

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!