Értékesítenék a 900-as frekvenciasávot

2011. augusztus 04. 16:15

Az NMHH árverést ír ki a 900-as frekvenciasáv használatára. Amennyiben új piaci belépőnek nem sikerül értékesíteni a frenvenciablokkot, úgy azt a három jelenlegi mobilszolgáltató között osztják fel.

2011. augusztus 04. 16:15

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság csütörtökön közölte: aukciót ír ki a 900 megahertzes frekvenciasávon nyújtható rádiótávközlési szolgáltatáshoz kapcsolódó frekvenciahasználati jogosultságra. A részletes nemzetközi sajtótájékoztatóra pénteken kerül sor. 

A héten életbelépő elektronikus távközlési törvény integrálja az uniós szabályozást, amivel mind a fogyasztóknak, mind a cégeknek több jogot ad. Ez teszi lehetővé a frekvenciasáv értékesítésére vonatkozó tender kiírását. A jelenleg szabad 10,8 MHz-nyi frekvenciablokkból 5 MHz-re licitálhat új piaci belépő. Amennyiben nincs elfogadható ajánlat, a sávot feloszthatják a három jelenlegi szolgáltató között.

 

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!