Fidesz: A pártoknak kell egyeztetni a választási rendszerről

2011. augusztus 10. 15:29

Az MSZP felszólította a kormányt arra, hogy alapozza társadalmi konszenzusra az új választási rendszert. A Fidesz szerint viszont erről a parlamentben kell egyeztetni.

2011. augusztus 10. 15:29

Az MSZP szerdán felszólította a kormányt és a Fideszt, hogy érdemi egyeztetés után társadalmi konszenzusra alapozott parlamenti választási rendszert hozzon létre. A Fidesz erre reagálva közölte: az egyeztetést a Parlamentben kell lefolytatni, a pártok képviselői vitatkozhatnak róla.

A párt emellett álságosnak tartja, hogy „az MSZP mindig csak éppen az aktuális politikai érdekei szerint értelmez egy-egy jogszabályt”. Arra, hogy az MSZP szerint a mandátumok és leadott szavazatok aránya, illetve azok igazodása a legfontosabb, a Fidesz a következőképp válaszolt: a szocialisták megfeledkeznek arról, hogy például 1994-ben az MSZP úgy szerzett abszolút többséget, hogy az első fordulóban csak a voksok 31 százalékát kapták.

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Arivistus
2011. augusztus 10. 16:48
Mellesleg ebben az ügyben nem értem a Fideszt. Lerakott egy csomó sarkalatos (=csak 2/3-al megváltoztatható) törvényt. De ha e mellé egy olyan választási rendszer épül ahol 35-40%-os szavazataránnyal már 2/3-ot lehet szerezni akkor nem ér semmit az egész.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!