Alkotmányos gügyögés

2011. szeptember 06. 14:13

Kerényi Imre az új Alaptörvény népszerűsítéséről szóló koncepciója reménytelenül teret és időt tévesztett.

2011. szeptember 06. 14:13
Ablonczy Bálint

„Hiába sorolja a követendő példák közé a Madarász festményét is bemutató millenniumi sorozatot, Kerényi Imre rendező az új Alaptörvény népszerűsítéséről szóló koncepciója reménytelenül teret és időt tévesztett. Mert ami a XIX. század végén még alkalmas lehetett a nemzeti büszkeség felkeltésére, a történelem interpretálására - jóllehet, a historizmus már akkor is kikerülőben volt a festészet főáramából -, az ma jó esetben közömbösséget, de inkább gúnyt vált ki. (...)

Lázár János Fidesz-frakcióvezető korábban azt javasolta, minden magyar háztartás kapjon a január elsejével hatályba lépő alaptörvényből. Egyszerű, az állampolgárokat felnőttnek tekintő és gügyögésmentes eljárás lenne. Még nem késő a vészfékek behúzása. Fogalmunk sincs, mennyire terheli meg az államkasszát e vészterhes időkben a nagyszabású Kerényi-vízió, de hogy a furcsa propagandahadjárat maradandó károkat okoz az alaptörvényt tisztelni szándékozók körében, abban bizonyosak vagyunk.”

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zokni
2011. szeptember 07. 10:05
Hallottam a rádióban, amikor könnyek között lekendezett az "ötleteiről", melyek e projekt keretében megvalósulnak. Szépen elmondta. És azt is elmondta, kedves fideszesek, és kedves HV, hogy az egész "koncepcióját" elfogadták. Ezért úgy sejtem, hogy készülnek már az Orbán-fejű díszkardok, és dísz pásztorbotok. És minden államhivatalban az irattartók díszeként kis Orbán mellszobrokat osztogatnak majd...
kalasnyikov
2011. szeptember 07. 04:38
A köztársaság alaptörvényének minőségét nem a teátrum bohócainak intervenciója fogja meghatározni, hanem a módositott polgári és büntetőjog, annak jellemző tényállásaival. _Remélem,hogy hamarosan megismerjük ennek minden előnyét. Sittre azzal ami oda való.
Brainman
2011. szeptember 06. 20:21
Az asztal, "akinek" szolgája is lesz... hehehe Eddig csak gyanús volt néhányunknak, hogy agybajos brigád ez, de most már saját maguk állítják ki magukról a diliflepnit! Ki az a barom, aki még egy szavukat is elhiszi?! Kerényit fel kell rakni egy asztalra, jó vastag üveglapot rá, aztán bezárni egy fülkébe, örök időkre....
tarackos
2011. szeptember 06. 16:49
Az aktus lehet, hogy károkat okot a tisztelni akarók körében, de a nem tisztelők körében újabb indok lehet az alaptörvény mélyebb megvetésére. Egyébként egy itteni blogban írtak úgy tűnik mindenki figyelmét elkerülték, akkor akarják népszerűsíteni az alaptörvényt amikor kikerült belőle az actio popularis. Vagyis éppen távolabb került a zemberektől. Az alapjogvédelem arcátlan korlátozásáról nem is beszélve... Egyébként a cím rossz, nem alkotmányos hanem alaptörvényes gügyögés. Úgy tűnik az alkotmány szó, a megújítás áldozata lett...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!