Épp hogy házasodhatnak a melegek, máris válnak

2013. október 31. 13:24

Kimondták az első válást egy azonos nemű pár között Franciaországban, ahol május óta házasodhatnak a melegek, így a két férfi házassága igen rövid életű volt. Nem tartják magukat melegjogi harcosnak, közös vagyonuk miatt házasodtak.

2013. október 31. 13:24

A toulouse-i bíróság hétfőn kimondta az első válást két homoszexuális férfi között. A pár közös megegyezéssel vált el, alig négy hónappal azután, hogy egybekeltek. Franciaországban május 18-án hirdette ki Francois Hollande államfő a homoszexuális párok házasságát engedélyező törvényt, amelyet heves parlamenti vita és milliós utcai ellentüntetések előztek meg. Az első ilyen házasságot május 29-én kötötték meg Montpellier-ben, azóta több mint ezer homoszexuális pár kelt egybe.

A toulouse-i pár, egy 30 és egy 50 éves férfi, az elsők között kötött házasságot júniusban, s a válásuk az első precedens az azonos neműek válására. Ez pont olyan válás, mint a többi – mondta Joelle Glock ügyvéd, aki szerint a két férfi esetében viszonylag könnyű dolga volt a bíróságnak, miután nincs közös gyerekük és gazdasági tétje sem volt a válásnak.

A két toulouse-i férfi nem számított a melegházasság élharcosának, elsősorban a közös vagyonuk védelmében keltek egybe. Párizsban november első napjaiban kerül sor az első melegválásra: ez esetben két homoszexuális francia nőről van szó, akik évekkel ezelőtt az Egyesült Államokban házasodtak össze.

 

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!