Csúcson a nem rendesen törlesztő hitelesek aránya

2013. november 20. 09:18

Közben Navracsics Tibor a jogalkalmazókkal tárgyalt, és egységes ítélkezési gyakorlatot sürgetett a devizahitel-szerződések ügyében.

2013. november 20. 09:18

Hol a bankoknak, hol az adósoknak kedvező ítéleteket hoznak a bíróságok a devizahiteles perekben. Ennek feloldását célozta az a keddi találkozó, amelyet Navracsics Tibor hívott össze. Az egyeztetésen ott voltak az Országos Bírósági Hivatal, a Kúria, a Legfőbb Ügyészség és a Magyar Ügyvédi Kamara képviselői.

Navracsics Tibor a találkozó után azt mondta: egységes ítélkezési gyakorlatot kell kialakítani az ügyben. Meg kell vizsgálni, hogy érvénytelen-e a devizahiteles konstrukció, és ha igen, akkor milyen jogcímen. A Kúria jelezte: átérzik a kérdés társadalmi jelentőségét.

Az MSZP szerint csak időhúzás folyik, a Fidesz pedig a választásokra tartogatja a megoldást.

Közben a jegybank legfrissebb adatai szerint soha nem volt még ilyen magas a nemfizetők aránya. Jelenleg 3-ból egy adós nem szerződés szerint törleszt, 18,5 százalékuknak pedig több mint három hónapja tartozik.

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
liberálzöld.
2014. január 11. 22:02
Még a végén megérjük, hogy az b@xik rá, aki rendesen fizet. Na nem mitha sok csodálkozni való lenne a dolgon. Nálunk már csak így van ez.
puszika
2013. november 21. 17:40
A ló közös,a hát túros,az mszp meg röhög a markába. Ez egy jól elhelyezett akna a sok között!!
nyugalmazott tanár
2013. november 21. 17:37
Az elhúzódó huzavona arra készteti még a fizetőképeseket is, hogy tartozást, késedelmet halmozzanak fel, mert könnyen megtörténhet, hogy így járnak jobban. Erre már korábbról és egyéb ügyekben is vannak tapasztalatok.
kamasuka
2013. november 21. 17:36
Megmenteni őket, vagy nem megmenteni? A választások előtt megmenteni őket, vagy a választások előtt nem megmenteni őket? Ez itt a kérdés.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!