Ez milyen rend? Sorra dőlnek be a pénzintézetek, úszik el az emberek pénze

2015. március 10. 14:49

Meg kell majd magyarázni, hogy itt rend van, az állam jó gazda és az állami irányítás gondos, hozzáértő kezekben van. Jó munkát, elvtársak.

2015. március 10. 14:49
Navra László

Az állam elkezdett bankokat venni. A Széchenyi Bank csődbe is ment. Annak főtulajdonosa egyébként az Államadósság Kezelő Központ vezetője volt, Töröcskei István nevezetű személy. Az ő érdekeltségébe tartozott a Körmend és Vidéke Takarékszövetkezet és a Széchenyi Hitelszövetkezet is, ezek is csődbe mentek. A három cégnél közel 45 milliárd úszott el.

Aztán csődbe ment a Buda-Cash Zrt., és vele együtt négy pénzintézet. Itt száz milliárd a bukó, annyit kiloptak a hírek szerint.

Majd bezárt Hungária Értékpapír Zrt. Itt kevesebb a veszteség.

Tegnap pedig csődöt jelentett a Questor Financial Hrurira. A hírek szerint 44 milliárd tartozása van a cégnek, hogy tud-e fizetni mindenkit a cég, és hogy mikor, az kérdés. A céginfo.hu szerint a Quaestor Financial Hrurirában 2013-ban 32 milliárd forint befektetett eszköz és 12 milliárd forint forgóeszköz volt, árbevétele 20 millió forint, eredménye kevesebb mint félmillió forint volt, miközben a kötelezettsége 44 millárd forint. Hogy van-e egyéb forrás, illetve az eszközök ma mennyit érnek, azt nem tudni még.

Összesen több mint százmilliárd forintnyi pénz veszett el, aminek egy részét téríti majd a Befektető-védelmi Alap és az Országos Betétbiztosítási Alap, valamit fedez majd a megmaradt vagyon is. Sok-sok milliárdot azonban nem soha nem fognak látni a befektetők.

Meg kell majd magyarázni, hogy itt rend van, az állam jó gazda és az állami irányítás gondos, hozzáértő kezekben van. Jó munkát, elvtársak.

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
OberEnnsinnen
2015. március 11. 14:38
"Ez milyen rend? Sorra...úszik el az emberek pénze!" Olyan rend, hülye gyerek Navra, hogy csak most jöhetett el ennek az ideje. A Fidesz kormány, ha egy trágyadombot felszámol, akkor kénytelen a következőhöz nyúlni. Különben nem bírná ki az ország. Persze, te akkor is kapnád az apanázsodat, ezt tudjuk, hogy te "milyen rendben" is vagy a "demokraták" hasznos idiótája.
BőröndÖdön
2015. március 11. 08:52
Kuszaszem,és vargamisi,köszönjük!!
kitiltott
2015. március 10. 23:28
azért azt nem tudom figyeltétek e hogy a nayga SZDSZ nagy megmondója az ATV törzsvendége lebukott: Tölgyesi Péternek hívják.. a Buda Cash embere meg folyamtosan szerepelt a CNN gazdasági hiradóiban is.
Fakutya Vigyora
2015. március 10. 20:16
Póczik Szilveszter a május 9-i Népszavában Gyilkolóművészek és maffia-burzsoák (A szervezett bűnözés ma nemzetbiztonsági probléma) címmel. „A mai nemzetközi szervezett bűnözés igen különbözik a korábbi, a derék polgár világától élesen elkülönülő alvilágtól. Már nem vérszomjas bűnbanda: »csak« kapitalista. Célja monopol gazdasági hatalom. (...) Behatolásuk a pénzügyi- és bankszférába, valamint a média-világba különösen veszélyes. Tevékenységük formailag törvényes, csak munkaadóként fonódnak össze a közönséges bűnözéssel. Sajátosan ötvözik a terrort és korrupciót. (...) Centrumaikat a világgazdasági forgatagtól távolabb, konszolidált államokban - például Kanadában - hozzák létre. Tagjaik közös, üzleties azonosságtudattal rendelkeznek, döntéseikért egyszemélyi felelősséget viselnek. A szervezetek alsó szintjei a vezetéstől elszigeteltek. Számos vezetőjük magasan iskolázott, szoros kapcsolatban áll vezető gazdasági és politikai körökkel. (...) A szervezett bűnözés befolyásolni igyekszik a politikai és társadalmi döntéshozatalt, aláássa a demokratikus berendezkedések hitelét polgáraik szemében. (...) Megfojtják a törvényes, egészséges versenyt. (...) A gyenge állam helyett az erőszak és szokás erejével saját törvényt szabtak. (...) Az összefonódott olasz és amerikai maffiák (...) kinyújtották karjaikat a volt NDK ingatlanpiacain túl Közép- és Kelet-Európa felé is. (...) Mivel a szervezett bűnözés tiltott árukat és szolgáltatásokat, vagy legálisakat tilalmazott módon kínál, a harc legeredményesebb módja ezek körének szűkítése: a dekriminalizálás, deviánsnak ismert magatartások elfogadható »másságként« való újradefiniálása.” A Bullról, meg eszébe jut az embernek az a nem régi eset, amikor egy Bulgáriából 1990-ben lelécelt, büntetett előéletű szélhámos, bizonyos Bisser Dimitrov megvásárolta a Bull belforti elektronikai cégét. A Giga-Storage — munkahelyteremtő beruházásként — francia állami támogatásban is részesült, ám hamarosan kiderült, hogy csalás az egész amelyben az OTP 1987-ben alapított egy amerikai cége, a Hungarian Finest Trading (HFT) alapos részt vállalt. Mivel az MSZMP vagyonának és érdekeltségeinek egyik nagy átmentési fedőakciójáról volt szó, nem csoda, hogy Patkó Andrást, Apró Piroskát, Györke Sándort, Szokai Imrét, Dunai Imrét és fiát emlegették a sajtóban. Egy dolog azonban világos. Az Albacomp lebukása még nem az új kormány hatása. Ez még a szocialista érdekcsoportok egymásnak is betartó harcának „eredménye”. És a lebukás bizonyítja, hogy Minarovits csak kis hal, afféle végrehajtó volt. A keresztapák pedig most is megússzák. Csurka István mondta a kormányprogram vitáján: „Az átállás korunk szakmájává vált. Mindig az átállók intézik el, hogy lényegében semmi sem változzék.” http://www.reocities.com/CollegePark/field/4538/csak091.html Ugye?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!