Kárpátaljai gazdákon segítene a Magosz

2015. április 17. 12:20

Nincs sem vetőmag, sem műtrágya, sem növényvédőszer, de még üzemanyag sem a gépek működtetésére Kárpátalján, ezért a Magosz arra kéri a magyar gazdálkodókat, hogy első sorban pénzadományokkal segítsenek. A Kárpátalján a megművelhető, mintegy 1 millió hektár föld több mint fele parlagon van.

2015. április 17. 12:20

Gyors segítséget kér a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz) a kárpátaljai gazdák számára, a háborús körülmények miatti esetleges humanitárius katasztrófa elkerülése érdekében – jelentette be a Magosz elnöke pénteken Budapesten sajtótájékoztatón.

Jakab István elmondta: Kárpátalján a megművelhető, mintegy 1 millió hektár föld több mint fele parlagon van, a gazdák ugyanis nem tudják megművelni. Nincs sem vetőmag, sem műtrágya, sem növényvédőszer, de még üzemanyag sem a gépek működtetésére.

Ezért arra kéri a Magosz a magyar gazdálkodókat, hogy segítsenek, ha lehet gyorsan a nagyon rossz helyzetben lévő kárpátaljai nemzettársaikon. Elsősorban pénzadományokat várnak, mivel a természetbeni adományokat körülményes átjuttatni az ukrán határon - mondta Jakab István.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
3M..
2015. április 17. 13:12
Míg vissza nem tér az anyaországhoz, addig is kötelességünk minden erőnkkel segíteni Kárpátalját. Szebb Jövőt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!