A Jobbik is beülhet Marine Le Pen új euroszkeptikus frakciójába

2015. június 16. 07:42

Új euroszkeptikus és bevándorlásellenes frakciót alapít az Európai Parlamentben a Marine Le Pen vezette francia szélsőjobboldali párt, a Nemzeti Front – írja a Politico. A frakció neve a hírek szerint A Nemzetek és Szabadságok Európája lesz, tagjai között pedig akár jobbikos képviselő is feltűnhet.

2015. június 16. 07:42

Saját euroszkeptikus és bevándorlásellenes frakciót alakítana az Európai Parlamentben a francia Nemzeti Front – írja a Politico európai kiadása. A szélsőjobboldali pártnak 23 képviselője van az EP-ben, kettővel kevesebb, mint ami a frakcióalapításhoz kell, valamint össze kell még szedniük legalább hét országból egy-egy képviselőt. A Politico szerint a Jobbikból, az olasz Lega Nordból, az osztrák FPÖ-ből, a holland PVV-ből és a belga Vlaams Belangból érkezhetnek képviselők a frakcióba.

A frakció vezetője Marine Le Pen illetve a holland Marcel de Graaf lehet, helyetteseik pedig Harald Vilimsky (Ausztria), Matteo Salvini (Olaszország), Michal Marusik (Lengyelország), és Janice Atkinson (Egyesült Királyság) lehetnek. A Politico nem ír konkrétan megkeresett jobbikos képviselőkről: a párt EP-képviselői eddig frakció nélkül voltak.

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bölcs Ész
2015. június 16. 12:20
Liberális-magyar szótár: Európa = Európai Unió, annak is az aberrált vezetői. Aki tehát az aberrációt kritizálni meri, az liberálisul szólva "Európa-ellenes". Pedig ezek az emberek éppen Európát akarják megmenteni az aberráltaktól.
Bölcs Ész
2015. június 16. 12:04
Szinte már látom, ahogy az Index, a 444 (vagy inkább 666) és a szektATV "újságírói" rettegnek. Majd jön a szokásos "FASISZTAVESZÉÉÉLY!" duma. :)
El Presidente
2015. június 16. 10:43
A fent említett pártok közül csak a flamand Vlaams Belangal ápol jó kapcsolatokat a párt, azt meg, hogy a holland Szabadságpárttal összeálljanak egy frakcióba, erősen kétlem.
magnamater
2015. június 16. 10:14
Remélem, Vonával jobban kijön, mint a papával-
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!