Félszavakból is értette egymást Ferenc és Kirill

2016. február 13. 16:17

Őszinte beszélgetés volt, ahol félszavakból is megértettük egymást – jellemezte a találkozójukat Kirill pátriárka és Ferenc pápa. A két egyházfő felszólította Európát, hogy maradjon hű keresztény gyökereihez.

2016. február 13. 16:17

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, 962 év után létrejött a katolikus és az orosz ortodox egyház vezetőnek a találkozója. Az 1054-es egyházszakadás óta elsőként találkozott egymással a két egyház feje. Kirill pátriárka Kubában vendégeskedik, míg Ferenc pápa Mexikóba tartva szakította meg útját Havannában.

A két egyházfő közös nyilatkozatot írt alá, amiben felszólítják Európát, hogy maradjon hű keresztény gyökereihez. Kirill és Ferenc a nyilatkozatban arról is ír, hogy a féktelen fogyasztás felemészti a Föld tartalékait.

Ferenc pápa örömének adott hangot, hogy megismerhették egymást. Úgy fogalmazott, „félszavakból is értették egymást”. Kirill pátriárka szerint őszinte beszélgetés volt, és kiderült: mindkét egyház felelősséget érez a társadalom, a kereszténység és a civilizáció jövője iránt.

A két egyházfő köszönetet mondott a kubai népnek és elnökének, hozzáfűzve: Kuba a jövőben a párbeszéd fővárosává válhat. Kirill pátriárka még Kubában maradt, a Mexikóba tovább induló Ferenc pápát pedig Raul Castro búcsúztatta a reptéren.

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
néhai Ch.Pilot
2016. február 15. 23:43
Ez így nem igaz. Luciferenc viszont valóban hamis.
Gombóc XVI. Artúr
2016. február 15. 23:43
Egyébként erre miért nem válaszoltál? "Ha már tömeggyilkosság, a Lutheránus Svédországban a középkorban a katolikus hit megvallása halálbüntetéssel járt."
Gombóc XVI. Artúr
2016. február 15. 18:42
Valóban. Az egyik kő, a másik szikla. Szerinted melyik a nagyobb gyalázat? Szerinted a kő mentség a sziklára?
Csomorkany
2016. február 15. 18:40
Már az oviban sem volt jó duma, hogy "a másik kezdte". Az ovónénim rutinos válasza: "te meg folytattad".
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!