Ismert terrorista-szimpatizáns robbantott Kanadában

2016. augusztus 11. 08:45

Bombát robbantott egy ismert terrorista-szimpatizáns az ontarioi Strathroy városában. A robbanásban egy taxisofőr sebesült meg, az Iszlám Államot nyíltan támogató támadót pedig az elfogására érkező rendőrök lőtték le, mielőtt egy második bombát is felrobbanthatott volna. A rendőrség szerint a tavaly egyszer már letartóztatott Adam Driver forgalmas helyen akart öngyilkos merényletet elkövetni.

2016. augusztus 11. 08:45

Letartóztatták volna, inkább robbantott: egy ember sérült meg, mikor a huszonnégy éves kanadai Adam Driver bombát robbantott az ontarioi Starthoy városában. Az elfogására érkezett rendőrök ezt követően lelőtték a támadót, aki egy második bombát is fel akart robbantani. A rendőrség közlése szerint Driver öngyilkos merényletre készült forgalmas helyen – az erről kapott információ miatt készültek letartóztatni.

Drivert 2015 nyarán már letartóztattak azért, mert nyíltan támogatta az Iszlám Államot. Akkor nem ítélték el, de korlátozták a mozgásterét: egy adott címen kellett élnie, mobiltelefont, számítógépet csak írásos engedéllyel szerezhetett be. Nem kellett GPS-eszközt viselnie, de rendszeres megfigyelés alatt tartotta a rendőrség. A kanadai sajtónak édesapja erősítette meg, hogy Drivert lőtték le a rendőrök az akció során. Ügyvédje szerint sokkoló, ami történt.

Driverre 2014-ben figyelt fel a kanadai titkosszolgálat Harun Abdurahman néven posztolt az Iszlám Államot támogató tweeteket. Ügyvédje szerint sosem utalt semmi arra, hogy Driver valóban kapcsolatban lenne a terrorszervezettel.

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2016. augusztus 11. 15:36
Aki robban az nem szimpatizáns, hanem terrorista!
robag
2016. augusztus 11. 15:13
Szerencsére balfék volt. A rendőrök meg "megszórták" ahogy kell.
Hora
2016. augusztus 11. 10:56
s ezalatt Merkeléknél: http://napimigrans.com/atverik-europat-az-ej-leple-alatt-repulogepekkel-szallitjak-a-hoditokat-nemetorszagba/ Átverik Európát -éjszaka szállítják charter járatokon a migránsokat Németországba. A balkáni útvonal apadozik, de hozni kell a betelepítési tervet ugye...
malakka
2016. augusztus 11. 09:58
"a fehér nem muszlimok is lehetnek veszélyesek" - írja Arlet, a faszparaszt világ bolondja. Most túl azon, hogy mindenki lehet veszélyes, a hozzá hasonló söpredék annyira ujjong azon, hogy egy fehér kanadai robbantott, hogy teljes hittel hiszik, hogy a fószernek semmi köze nem volt az iszlámhoz, és vadul átnyargalnak valamilyen másik topikba arról hablatyolni, hogy semmi baj az iszlámmal. Gyorsan robog a szopóroller, de nekik sikerül felpattanni rá bármikor.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!