Zenészek és taxisok összefogása az eltűnt gyermekekért

2016. szeptember 15. 20:35

Fotók a taxikban, dal és videoklip — így próbálják felhívni a figyelmet az eltűnt gyermekek problémájára. A család.hu cikkéből kiderülnek a további részletek.

2016. szeptember 15. 20:35

Zenészek példátlan összefogásával született meg a „Nem tévedhetsz el!” című dal, amelyben a résztvevők a gyermekeltűnések problémájára és az Eltűnt Gyerekekért Alapítvány tevékenységére hívják fel a figyelmet.

Az összefogás ötletét az adta, hogy az Európai Unió adatai szerint arányaiban Magyarországon keresik a legtöbb gyermeket. Egy év alatt hozzávetőlegesen 14 ezer gyermek eltűnését jelentik be hivatalosan is, de többségük szerencsére rövid időn belül előkerül. Az aktív körözések száma általában száz alatt van, de az elmúlt években az eltűnt és meg nem talált gyermekek száma meghaladja az ezer főt (Forrás: gyerekfigyelo.hu).

Hatékony eszközzel támogatja az alapítványt a Főtaxi is. A céggel kötött hosszútávú együttműködésének köszönhetően május óta csaknem 1.200 taxiban láthatóak azoknak az eltűnt gyermekeknek a fotói és adatai, akiket a rendőrség a Police.hu oldalon hivatalosan is eltűntként tart nyilván. A fotókat a műszerfalra elhelyezett tableteken a taxisofőrök és az utasok is látják.

„Óriási lehetőség alapítványunknak és rajta keresztül a valahol éppen a családjuktól távol lévő gyerekeknek, hogy egy ilyen dal és videoklip megszülethetett” — mondta Sinka Vivien, az Együtt az Eltűnt Gyermekekért Alapítvány elnöke. Hozzátette: „Köszönjük a zenészek hitét, bizalmát és munkáját. Köszönet jár továbbá Pap Líviának és Kurdi Panna Emesének, a Pannon Várszínház színészeinek, valamint a Főtaxinak, akik nélkül nem jöhetett volna létre a videoklip.”

A dalban közreműködő zenészek: Bartha Ákos Dannona (a ManGoRise zenekar zeneszerzője, szövegírója, zenei producer), Kollányi Zsuzsi (Majka-Curtis Live Band és a Garami Funky Staff énekese), Németh Gábor Nemo (Club54 zenekar alapítója és zeneszerzője), Katók István (a ManGoRise zenekar szaxofonosa, zeneszerzője).

A dalt ITT hallgathatják meg — foglalta össze a család.hu.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!