A TripAdvisor nem támogatja többé a vadállatos programokat

2016. október 14. 14:11

A világ legnagyobb utazási oldala úgy döntött: többé nem ad el jegyeket olyan utakra, ahol a vendégek fizikai kontaktusba kerülhetnek vadállatokkal.

2016. október 14. 14:11

A közelmúlt felháborító, vadállatok halálával járó turista-túlkapásai után a TripAdvisor bejelentette: nem lesz partner ezentúl az elefántháton lovaglásban, a tigrissimogatásban és a delfinekkel úszásban. Általában véve minden olyan programot kivesznek a kínálatból, ahol ritka állatok közvetlen közelébe kerülhetnek az emberek.

Az utazói értékelésekre építő nemzetközi iroda a jövő év elejétől vezeti be az új rendszert, de egyes úti célokat azonnal töröltek. A háziállat-simogatók és veszélyeztetett állatok védelmét szolgáló programokat viszont eztán is hirdetni fogják. 

Az immár nem támogatott állatos programokról szóló értékelések is bennmaradnak a rendszerben, mivel a cég politikája szerint minden utazói vélemény számít.

A TripAdvisor egy ismeretterjesztő portált is indít, ahol az utazók a turizmus és a vadvilág kapcsolatáról tájékozódhatnak.

Az állatvédő szervezetek, mint a WWF természetesen üdvözölték, hogy egy világcég lépéseket tesz az etikus és felelős utazás népszerűsítéséért.

(Hirado.hu)

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!