Átszállt a napfogyatkozáson az űrállomás

2017. augusztus 22. 21:19

Ellopta a Nap elől a show-t: épp akkor ért a Föld és a Nap közé a Nemzetközi Űrállomás, amikor minden szem a teljes napfogyatkozást figyelte.

2017. augusztus 22. 21:19

Amerikában tömegek nézték a teljes napfogyatkozást tegnap. A figyelmesebbeknek feltűnt, hogy valami átsuhan a Nap korongja előtt. A Nemzetközi Űrállomás volt. A Nap és a Hold együttállása miatt gyönyörűen nyomon követhető volt, ahogy az Űrállomás elrepül az égitestek előtt. A NASA felvételén nyomon is követhető az űreszköz mozgása.

A pár másodperces repülést azóta felkapták a netezők, akik szerint az Űrállomás fotobombolta – vagyis ellopta a show-t – a napfogyatkozás elől.

 

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
békalepcse
2017. augusztus 22. 22:38
Akit érdekel. Napfogyatkozásról napfizikáról egy kis ismeretterjesztés. https://www.youtube.com/watch?v=CYvEK3iBOKw&t=1578s
Trid
2017. augusztus 22. 21:51
Akkor cikkezzetek ha Magyarországon lesz
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!