Az ECHO TV nem tudósíthatott Sargentini előadásáról

2019. január 29. 07:59

Az eseményre hiába regisztrált az ECHO TV stábja, biztonsági őrök vezették ki őket.

2019. január 29. 07:59

A magyar jogállamiságról tartott előadást Judith Sargentini az amszterdami jogi egyetemen hétfőn, két nappal azelőtt, hogy ismét Magyarországról tartanak vitanapot az Európai Parlamentben.

Az eseményre hiába regisztrált az ECHO TV stábja, biztonsági őrök vezették ki őket, az első hírek szerint a zöldpárti európai parlamenti képviselő a magyar tévéstáb jelenlétében nem volt hajlandó megtartani az előadását. 

Frissítés: 

A Klubrádiónak nyilatkozott Cseres Katalin, az Amszterdami Egyetem európai jogi tanszékének docense, az előadás egyik szervezője. A 24.hu-n idézett nyilatkozat szerint azt mondta, egyáltalán nem igaz, hogy Sargentini kidobatta volna a vendégeket. Mint mondta: az előadást az ő kutatóintézete szervezte, Sargentini nem is lépett ott fel szervezőként.

Cseres szerint azért kellett távozniuk a tévéseknek, mert bár regisztrációjuk valóban volt az előadásra, az egyetem kommunikációs és sajtóirodájától nem kértek engedélyt, ennek hiányában pedig más újságírók sem forgathatnak az intézményben. Szerinte Sargentini azt mondta, neki teljesen mindegy, hogy maradnak-e a tévések.

Összesen 278 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalom
2019. január 30. 11:46
Ime, a két lábon járó tolerancia, no és a JOG - egy liba, diploma nélkül játszik diktatúrát! Bezzeg, ha mindez itthon történt volna meg vele???? Úgy tűnik, divat a diploma nélküliek szereplése, no és a diplomakeresőké! Hiába, színvonal!
Rugo
2019. január 29. 16:15
Ilyet Putyin nem csinál az ukrán újságírókkal, amit ez a mocskos szardarab Sargentini művel.
Rugo
2019. január 29. 16:12
Micsoda egy szar egyetem - ilyen Sagentini patkányokkal mérgezik a fiatalok agyát.
ellenforradalmár
2019. január 29. 16:09
"A szélsőbaloldali nézeteket valló, erősen bevándorláspárti Sargentini a magyar jogállamiságról tartott előadást hétfőn az Amszterdami Egyetem jogi karán. Az esemény sajtónyilvános volt. Ennek ellenére, amikor meglátta az Echo Televízió kameráit, a holland politikus elhagyta az előadótermet, majd biztonsági őrök kíséretében tért vissza, akikkel kivezetette a magyar TV munkatársait. A biztonságiak először azt hazudták, hogy nincs elég hely, noha a terem csak félig volt tele, majd azt állották, hogy nem regisztrált a stáb az előadásra. Miután a TV munkatársai megmutatták a regisztrációval kapcsolatosan kitöltött kérdőívet, egy újabb engedélyt kértek az őrök, majd e dokumentum hiányára hivatkozva eltávolították a teremből a magyar televízió munkatársait. Így a holland képviselőt nem lehetett kérdezni a Magyarországgal kapcsolatos, általa kezdeményezett szerdai vitanapról és az EP-választásokról sem. Judith Sargentini, a válogatott hazugságoktól hemzsegő, általa összeállított Soros-Sargentini jelentésben - többek között - éppen a sajtó- és szólásszabadságot kérte számon a magyar kormánytól, de úgy látszik, hogy ezeket az elveket saját magára már nem vonatkoztatja." http://www.origo.hu/nagyvilag/20190129-kivezettek-az-echo-tv-munkatarsat-sargentini-eloadasarol.html
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!