Dömötör Csaba: A nyílt társadalom hívei és a nemzetállamok között van a fő konfliktus

2019. május 26. 21:21

Mindannyian éreztük, hogy most nem csak az a választás tétje, ki képvisel bennünket Brüsszelben, hanem a biztonságunk.

2019. május 26. 21:21
Kereki Gergő
Kereki Gergő

Rekordrészvétel. Mit szól ehhez a Fidesz?

Mindannyian éreztük, hogy most nem csak az a választás tétje, ki képvisel bennünket Brüsszelben, hanem a biztonságunk is. Az egész európai politika átalakulóban van. Ezzel a választók is tisztában vannak. A fő konfliktus a nyílt társadalom hívei és a nemzetállamok között van. Ez a kérdés nem csak Magyarországon, de Európában is megmozgatta a választókat. A magas részvétel azt jelenti, hogy erős mandátumot kapnak a képviselők. De az is fontos, hogy a választási eredmény várhatóan megerősíti a kormány politikáját.

A felvidéki MKP várhatóan nem tud EP-képviselőt küldeni az EP-be. A felvidéki magyaroknak így nem lesz képviselete Európában. Hogyan viszonyul ehhez a kérdéshez a kormány?

Tiszta szívből annak szurkolunk, valamint azért dolgozunk, hogy minden magyar közösség küldhessen képviselőket az Európai Parlamentbe. Bárhogy is alakuljon a végeredmény, a Fidesz delegációja felvállalja minden külhoni magyar képviseletét.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!