Potápi: Újabb kárpátaljai óvodát korszerűsítettek a magyar kormány támogatásával

2020. január 30. 13:41

Óvodát újítottak fel és korszerűsítettek a magyar kormány támogatásával, ezúttal Csontoson – nyilatkozta Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkára csütörtökön.

2020. január 30. 13:41

„Külön öröm számunkra, hogy ez már a második olyan óvoda a magyarok által is lakott ukrajnai megyében, amely csatlakozott a Kárpát-medencei Óvodafejlesztési Programhoz, de amelybe kizárólag ukrán gyerekek járnak, ugyanis a szlovák határhoz közeli Csontos (ukránul: Kosztrino) egy színukrán falu” – mondta az államtitkár, hozzátéve, hogy az egész Kárpát-medencére kiterjedő program harmadik üteme tart éppen.

Az óvodába 40 gyerek jár, akiknek a szülei vállalták, hogy gyerekeik a pedagógiai program keretében magyar nyelvet tanuljanak –magyarázta.

„Számunkra fontos, hogy Kárpátalján is a különböző nemzetiségek megismerjék egymás kultúráját, tehát az ukránok is a magyart” – jelentette ki Potápi Árpád János. „A másik nemzetiség kultúráját pedig talán a nyelvtanulás révén lehet a legkönnyebben megismerni. A magyar történelemhez szorosan hozzátartozik ez a tájegység, és fontos lépés, hogy egy ökörmezői (ukránul: Mizshirja) óvoda tavalyi átadása után, most itt Csontoson is átadhattunk egy óvodát, amelynek felújítása és modernizálása 27,1 millió forintba került” – fejtette ki az államtitkár.

(MTI)

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mr. Tommy Lee
2020. január 30. 17:32
Csak így tovább!
balbako_
2020. január 30. 16:02
Nagyon helyes! Végre van anyaországa a magyarságnak.
Secnir
2020. január 30. 14:36
Potápi: Újabb kárpátaljai óvodát korszerűsítettek a magyar kormány támogatásával helyesen Potápi: Újabb kárpátaljai óvoda korszerűsítésével népszerűsíti magát a magyar kormány
Nehidd El
2020. január 30. 13:54
Amikor lehetett volna ugyanezt a pénzt egy újabb fővárosi alpolgármesteri tanácsadói posztra is költeni, egészen két évig futotta volna belőle! :-((((
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!