Az I. kerületben válságkezelő alapjövedelmet vezetnek be

2020. április 07. 09:17

A budavári önkormányzat három hónapon át 100 ezer forintra egészíti ki a rászorulók jövedelmét, s más kedvezményeket is nyújt.

2020. április 07. 09:17

Intézkedéscsomagot állított össze a koronavírus-járvány hatásainak csökkentésére az I. kerületi önkormányzat, V. Naszályi Márta polgármester bejelentéséről a 444.hu számolt be.

Három hónapon át 100 ezer forintra egészítik ki a gyermeküket egyedül nevelők, a munkanélküli segélyre már nem jogosult munkakeresők, a munkájukat a járvány miatt elveszítők, az egyéni kis- és középvállalkozók (akiknek bevétellehetőségei megszűntek), a minimálnyugdíjasok, illetve azoknak a gyerekeseknek a jövedelmét, akiknek az egy főre jutó jövedelme családi pótlékkal kiegészítve sem éri el ezt az összeget. Az intézkedések részeként egy darab mosható, fertőtleníthető vászonmaszkot adnak ingyen minden háztartásnak.

Emellett három hónapos fizetési moratóriumot adnak lakásbérlőiknek és üzletbérlőiknek, amennyiben ezt kérik. Azoknak a vállalkozóknak, akiknek már be kellett zárniuk az üzletüket és igényt tartanak rá, jelképes, 50 forint/négyzetméteres bérleti díjat számolnak fel – a minimum bérleti díj pedig 10 ezer forintra módosul.

Az eseti települési támogatás összegét felemelik évi 105, illetve 140 ezer forintra, az egyszeri kifizetést pedig 35 ezer forintra, ezt mindegyik kerületi lakó kérvényezheti, és 15 ezer forintra emelik a szociális étkezési kártyára fizetett támogatást.

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jack Reynor
2020. április 07. 17:42
Te kis Fedor április 3-ra elfogynak a lélegeztetőgépek Anna-védő.
Lami
2020. április 07. 15:23
V. Naszályi bizalmasának, az önkormányzat kulturális főtanácsadójának, Vámos Ágnesnek lakásbérleti szerződését. Ő ezek szerint egy Fortuna utcai, 57 négyzetméteres lakásért 13 ezer forintot fizet, négyzetméterenként 230 forintot.
tölgy
2020. április 07. 14:04
Hmmm... ám az is lehet, hogy piár fogásról van szó, felmérték a helyzetet és rájöttek, az önkormányzatnak ez nem kerül semmibe, mert a kerületben nincsenek "rászorulók", az egy-két üzletbérlőtől - akinek be kellett zárnia - eltekintve. Az a bevételkiesés pedig smafu.
tölgy
2020. április 07. 13:58
Hmmm.... az intézkedés azt jelenti, hogy a bpesti önkormányzatoknak töméntelen lóvé áll rendelkezésre, ergo az ellenség "kötelező" nyüszítése az önkormányzati forráselvonásról színjáték. A többi 13 - az ellenség kezében lévő - önkori vajon miért nem ad szociális segély a kerületük lakónak?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!