Úszórudakkal szalmakalapon a távolságtartás érdekében – vallja egy német kávézó

2020. május 16. 17:53

Érdekes módszerrel állt elő egy németországi kávézó a távolságtartás betartása érdekében.

2020. május 16. 17:53

Fotó: CNN Travel

Szokatlan módon nyitott újra egy németországi kávézó, hogy fenntartsa a karantén után is a távolságtartást. A schwerini Cafe Rothe tulajdonosa a „tartsd meg a távolságot” szlogen – mely a kávézó mottója is lett – padlójelzések vagy figyelmeztetések helyett a látogatók elválasztására szalmakalapokra illesztett úszórudakat osztogat.

Jacqueline Rothe, a kávézó tulajdonosa egy fotón meg is osztotta a szokatlan látványt, melyre a CNN Travel is figyelmes lett. A lap kérdéseire a tulajdonos úgy válaszolt, az ügyfelek boldogok, hiszen napsütésben fogyaszthatnak kávét, tortát vagy sört. „Ez volt a legtökéletesebb módszer az ügyfelek elkülönítésére” – fogalmazott – „ráadásul szórakoztató is” – folytatta. A helyi RTL is készített filmet a kávézó szokatlan módszeréről. Rothe nekik úgy fogalmazott „vicces, hogy az ügyfeleik belementek az ötletbe”. A döntés mögötti indok kérdésére a tulajdonos úgy válaszolt, nehéz volt kiszámolni és betartani a 1,5 méter távolságot.

A Cafe Rothe-ben jellemzően 36 asztal szokott lenni a benti üzlethelyiségben és további 20 a teraszon, azonban a jelenlegi szokatlan helyzetre való tekintettel csak 12 lelhető fel bent és 8 kint – ismertette a tulajdonos. „Meglátjuk, mire számíthatunk” – fogalmazott Rothe, aki a látogatók hiánya miatt felezte meg az elérhető helyek számát. „Amikor Németország tovább nyílik, több ember utazhat majd, tehát több turista is érkezik” – emelte ki a tulajdonos. Németország, több országhoz, így hazánkhoz is hasonlóan több koronavírus miatt bevezetett korlátozást is feloldott. Angela Merkel kancellár ugyanakkor arra figyelmeztetett, hogy az emberek nem tartják a fizikai távolságot egymástól, az a vírus visszatéréséhez is vezethet. A Johns Hopkins Egyetem adati szerint Németországban közel elérte a 180 ezret a fertőzöttek-, és majdnem a 8 ezret a halálesetek száma.

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
palicsi
2020. május 17. 16:49
Tényleg ennyire hülyék a németek? Nem tudják mennyi a másfél, két méter? Ez már tényleg gáz! Olyan mint Amerikában, aki pert nyert, mert nem írták rá a mikrohullámú sütőre, hogy macskát szárítani nem lehet benne.
patkánynak sem nevezhető férgek
2020. május 17. 08:49
És van, aki azért fizet, hogy így hülyét csináljanak belőle, és úgy nézzen ki, mint egy elmeroggyant bohóc...
Pandaka pygmaea
2020. május 17. 06:19
Miért nem osztogatnak feliratos karkötőket? Az a migrierőszak ellen is hatékonyan véd, jó lehet a vírussal szemben is. Amúgy gratulálok, így kell hülyét csinálni az emberekből.
Google
2020. május 16. 20:28
Tiszta abszurd az egesz! Remeljuk, valaki jol szorakozik a muanyag katonain.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!