Menczer Tamás: Támadás zajlik Magyarország ellen

2020. július 20. 20:41

Mindez pusztán bosszú Magyarország migrációt elutasító politikája miatt – jegyezte meg az államtitkár.

2020. július 20. 20:41

Magyarország elleni támadásnak tartja az uniós források elosztását és a politikai feltételek összekapcsolását a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára hétfő este.

Menczer Tamás a magyar és a holland miniszterelnök között kibontakozó vita kapcsán azt mondta: a holland előterjesztés szerint valakik új, ködös szabályok alapján megmondanák, hogy melyik ország jó demokrácia és melyik nem. Egy új mechanizmus azonban így biztos nem elfogadható, azt alaposan meg kell tárgyalni – fűzte hozzá.

Mindez pusztán bosszú Magyarország migrációt elutasító politikája miatt

– jegyezte meg az államtitkár.

A holland jogállamról szólva Menczer Tamás emlékeztetett arra, hogy Hollandiában tavaly több mint 300 antiszemita incidens történt; egy felmérés szerint az újságírók 60 százaléka kap fenyegetéseket; az utcán lőttek le egy ügyvédet, a közigazgatási bíróság elnöke pedig egy volt balliberális politikus.

Menczer Tamás leszögezte: nagyon jó, hogy Orbán Viktor Magyarország miniszterelnöke, mert ha egy balliberális, Gyurcsány Ferenc, vagy valaki más lenne, akkor az ország politikai értelemben már „holland gyarmat lenne”. „A Momentum magyarellenes párt” – jegyezte meg az államtitkár azzal kapcsolatban, hogy az ellenzéki párt európai parlamenti képviselői az Európa-ellenes populisták megfékezésére hivatkozva a holland álláspontot támogatják.

(MTI)

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Világlátó
2020. július 21. 09:04
Persze. NO-ban nem települt le 2 millió migri 2015 óta. Akik nőket zaklattak, erőszakoktak. Hollandiában pár százrzer. Bécsben nem háborúznak a kurdok a törökökkel. Szal ez mind csak álprobléma. Neked, akinek az Index meg a HVG lúgizta ki az agyát! A többség szerint ezek bizony valós gondok.
tothpal
2020. július 21. 07:36
A Momentum nemzetellenes Parazita párt...Alja minden politikai "közösségnek"... Antitest a magyarság életében. Kiuzendo az országból az idióta Soros-fajzatokkal együtt...
Nehidd El
2020. július 20. 21:43
Egyedül annyiban kell pontosítani Menczert, hogy az évek óta (soha?) nővel nem látott Mark Rutte talán nemcsak a határzár miatt, hanem a kormányunknak a szexuális degenerációk törvényi szintű ajnározását és körülbástyázását elutasító magatartása miatt is utálhat minket.
Drazsé
2020. július 20. 21:33
Mark Rutte holland kormányfőt még délelőtt szembesítették az újságírók Orbán Viktor előző nap tett megjegyzésével, és megkérdezték, mit szól ahhoz, hogy a magyar miniszterelnök "a holland fickót" nevezte a csúcs első számú bajkeverőjének. "Nem foglalkozom ezzel, nekem itt az a dolgom, hogy a holland polgárok és egy erős Európa érdekeit védjem. Semmiféle háttérzaj nem téríthet el a szándékomtól" - válaszolta Rutte.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!