Himnuszt akart énekelni a „francia” ifjúsággal, nem sikerült

2020. november 14. 14:22

Nem sikerült túl jól Sarah El Haïry államtitkár találkozója a „francia” ifjúsággal.

2020. november 14. 14:22
null

Érdekes esetről számolt be az Index. Sarah El Haïry párizsi államtitkár nemrégiben látogatást tett a Párizs környéki tinédzserek egy csoportjánál, hogy „hidakat építsen”, azonban valószínűleg csak elmélyítette a szakadékot, amikor rázendített a La Marseillaise-re. Az egyébként szintén bevándorló háttérrel rendekező államtitkár sajnos hiába kezdett neki a francia himnusznak: alig válaszolt valaki és mindenki ülve maradt.

Az egyre nagyobb sajtóvisszhangot kapó eset központi okának sokan a „valóságtól való elszakadást” tartják. A  Sarah El Haïry-t delegáló centrista MoDem (Demokrata Mozgalom) nevű pártot rendre az a kritika éri, hogy elszakadtak a szegényebb és kevésbé értelmiségi rétegtől, így nem tudnak érdemben reagálni az ifjúság kihívásaira.

A balul elsült találkozót Poitiers-ben tartották. A rendezvényen 130, 15 és 20 közötti fiatal vett részt. Az eseményt a Franciaországi Szociális és Szociokulturális Központok Szövetsége szervezte. A találkozó egy leplezetlen célja az volt, hogy a hibás integráció miatt eltévelyedett franciaországi ifjúságot Samuel Paty történelemtanár lefejezése után „visszatereljék” a helyes irányba.

Összesen 87 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
scion
2020. november 16. 08:17
nagy a baj ha a "fiatalok" már egy arab (El Hairy) államtitkárra sem hallgatnak...
TAVIROZSA
2020. november 15. 11:43
Most hallották először, fogalmuk sincs ez mi. Sem otthon sem az iskolában nem tanították meg, most min csodálkoznak ?????
Tót Ottó
2020. november 15. 01:09
De Gaulle-nak tetszett a Himnuszuk?
Tót Ottó
2020. november 15. 01:08
Betolakodók esete egy liberális himnusszal....Macron a muzulmánok ellen.Hiteltelenség ,így nem lehet.Én meg nem tudom kit utáljak jobban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!