Uniós szóvivő: az EB az uniós költségvetés és a helyreállítási alapról szóló megállapodáson dolgozik

2020. november 09. 14:42

Ursula von der Leyen megkapta a magyar miniszterelnök levelét, melyre megfelelő időben válaszolni fog, közölte Erik Mamer.

2020. november 09. 14:42

Az Európai Bizottság folytatja munkáját, hogy általános egyetértés jöjjön létre az unió 2021-től érvényes, hétéves költségvetéséről és a koronavírus-járvány okozta gazdasági károk helyreállítását célzó mentőcsomagról – közölte Erik Mamer, az uniós bizottság vezető szóvivője a testület szokásos sajtótájékoztatóján hétfőn.

A szóvivő újságírói kérdésre válaszolva arra reagált, hogy Orbán Viktor miniszterelnök levelet is írt mások mellett Ursula von der Leyennek, az Európai Bizottság elnökének, amely szerint kész megvétózni az európai uniós költségvetést és a helyreállítási alapot is, amennyiben jogállamisághoz kötik az egyes tagállamoknak szánt források kifizetését. Mamer közölte, Ursula von der Leyen megkapta a magyar miniszterelnök levelét, melyre tanulmányozása után megfelelő időben válaszolni fog. Elmondta, azt is, hogy az Európai Bizottság folytatja munkáját az uniós költségvetésről és a gazdasági mentőcsomagról szóló általános egyetértés érdekében. Ezzel egyidőben az uniós szerződések alapján el fogja magyarázni, mi fog történni a megegyezés elmaradása esetén – tette hozzá a szóvivő.

(MTI)

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szandi-mandi
2020. november 09. 16:06
Lesz kompromisszum.
pitypang1125
2020. november 09. 16:00
Minek? A megállapodás már megvolt. Ha nem szavazza meg az EP, meg kell vonni a tiszteletdíjjukat, vagy az állam és kormányfőknek vissza kell hívni az országuk képviselőit, és új választásokat kiírni.
Esvány
2020. november 09. 15:42
Most mit vergődnek? Júliusban már született egy megállapodás, azt kellene betartani!
Kriszta67
2020. november 09. 15:28
Az meg pláne érdekes lenne hogy a hozzájárulásunk nélkül felvehetnének olyan gigahitelt amit nekünk is törleszteni kell.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!