Autósvideók alapján büntetnek a lengyel rendőrök

2020. december 17. 19:47

Lengyelországban már tömegével büntetnek lakossági fedélzeti kamerás videók alapján a Pomerániai vajdaság rendőrei.

2020. december 17. 19:47
null

Közel ezer feljelentésnél tart idén Lengyelországban az a fedélzeti kamerás videóknak fenntartott e-mailfiók, ahova a Pomerániai vajdaság rendőrei várja civilek felvételeit területükön szabálytalankodó civil autósokról – számolt be a Totalcar. 

A rendőrségi fiókba be lehet küldeni a felvételeket és amelyeken a „szabályok súlyos megsértését vagy az autósok agresszív viselkedését rögzítették” minden alkalommal kielemzik. Ha egyértelmű a felvételeken a szabálysértés ténye, akkor a tisztviselők azonosítják a jármű tulajdonosát és vagy bírságot szabnak ki, vagy bírósági eljárást indítanak – írja a folyamatról a kreszvaltozas.hu.

Idén már ezer fölött jár az így a rendőrséghez érkezett videók száma, és tavaly is hasonló mennyiséget kaptak. Azokból akkor 971-nek vette hasznát a rendőrség, ami meglepően jó arány – írja a Totalcar.

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bunko_jobbos
2020. december 18. 13:09
Jó ötletnek tűnik, DE KIBASZOTT VESZÉLYES. Elsőre a hamisított videók és a házmesterkultúra rémlik fel. Az biztos, hogy hatékony lenne, de ez már majdnem rendőrállamhoz vezet. Mikor vezetsz, mindig azon kell majd pörögnöd, hogy nehogy valamit elronts, mert valaki geci éppen figyel. Az biztos, hogy a pesti biciklisek használnák először, hogyha nem teljesen szabályosan kanyarodsz az újonnan kialakított kerékpársávon. Inkább végezzék a rendőrök jobban a munkájukat.
VeJoLa
2020. december 18. 09:45
Úgy tűnik, bár minden pofon mellé továbbra sem lehet közlekedési rendőrt állítani, egyre több közlekedési vétség mellé viszont már igen. És a balesetekben elhunyt vétlen emberekre gondolva az utóbbi mindenképpen így van jól!
Akitlosz
2020. december 17. 19:55
"a Pomerániai vajdaság rendőrei várja civilek felvételeit területükön szabálytalankodó civil autósokról" Hát nem is a rendőrautókról! Pedig a rendőrök sem közlekednek szabályosabban. Valószínűleg részben azért, mert ők nem tartanak a rendőröktől.
Tapeino
2020. december 17. 19:51
Karácsony tanulhatna tőlük, de nem fog..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!