A német média tovább kritizálja az uniós vakcinapolitikát

2021. január 30. 15:31

A néhány hónapja még szitokszóként emlegetett Trump, Johnson és Netanjahu neveket mára inkább példaként kezeli a német sajtó.

2021. január 30. 15:31
null

Bár a vírus kezdete óta kritizálta és nevetség tárgyává tette Donald Trumpot, Boris Johnsont és Benjamin Netanjahut a német kormány és az Európai Bizottság, a vakcináció elérkeztével mégis ők érték el a legnagyobb sikereket – számol be a 888.hu.

Azt, hogy ez nem egy légbőlkapott állítás, a január 26-i statisztikák bizonyítják:

  • Izrael már beoltotta lakosságának 32 százalékát
  • az Egyesült Királyságban ez a szám 10.6 százalék
  • Az Egyesült Államokban pedig 6 százalék.

Németország az átoltottságot tekintve meg sem közelíti a kritizált államokat a maga 2 százalékos vakcinációjával, míg az EU-s átlag 1.9 százalék. Boris Johnson sikerének tudták be azt is, hogy összehozta az Oxfordot és az AstraZenecát 2020 márciusában ahelyett, hogy az Európai Bizottságra várt volna tétlenül. Ezen felül Johnson 30 millió adagot rendelt a Pfizer-BioNTech vakcinából is még 2020 júliusában.

Egy másik német lap, a Die Zeit szerint az Egyesült Királyság az EU nélkül jobban helytállt a vakcinabeszerzés terén mint az annak tagjaként tette volna.

Mindemellett, az Egyesült Királyság volt az első nyugati ország, amely engedélyezte a Pfizer-BioNTech vakcináját, még december 2-án, majd decemberben 30-án az Oxford-AstraZeneca termékét is. Ehhez képest az EU csak pénteken engedélyezte az utóbbit. A jelenlegi előrejelzések szerint márciusig az Egyesült Királyság várhatóan 28-30 millió lakosát fogja beoltani.

(888.hu)

(Címlapkép: MTI/AP/dpa pool/Michael Kappeler)

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax
2021. február 01. 09:06
"..A német média tovább kritizálja az uniós vakcinapolitikát..." VÉGRE EGYETLENEGYSZER VALAMI NORMÁLISAT IS TESZ.....TALÁN "VÉLETLENÜL" a "német média". VAGY AZÉRT MERT A MOSTANRA ELÖREGEDETT, "HOLOCAUSZTTÚLÉLŐ" ÉLVETEG APOSZTATA NÉMET VÉNZSIDÓK--akik persze ott is a médiák körül meg a sajtó körül LEBZSELNEK-- BE VANNAK SZARVA(!) ÉS NAGYON BE(!), AZ ESETLEGES "KÖZELI LŐTÁVOLBÓL" SZÁMUKRA IS REÁLISAN BEKÖVETKEZHETŐ HALÁLTÓL--AMI A PANDÉMIA OKÁN MOSTMÁR ŐKET IS FENYEGETI--"HÚSBAVÁGÓ" REALITÁSTARTALOMMAL ÉS ERŐVEL! Alighanem ez a mostani német "médiaföllépés" igazi mozgató rúgója.
Salamander
2021. február 01. 05:59
KEDVES NÉMETEK! NEM KRITIZÁLNI KELL A BIZOTTSÁGOT, HANEM ELKÜLDENI A PI.CSÁBA. Ugyanis emberéletek múlnak azon, hogy szerencsétlenkednek, politizálnak, a tagállamok egy részét feleslegesen cseszegetik joeglméleti kérdésekkel, súlyosan kettős mércét alkalmaznak, HOLOTT az EUMsz és az EUsz alapján a dolguk a szerződések ellenőre és őrzőjeként az Európai Tanács által megszabott politikai irány végrehajtása lenne. Tehát ha én azt mondom a portásnak vigye fel a bőröndöt a szobámba, akkorvtegye meg halkan és szó nélkül. Ne kezdje el a körmömet, cipőmet nézegetni és ne kérdezze meg van-e elég pénzem vacsorázni. Semmi köze hozzá!
makám
2021. január 30. 19:27
"Egy másik német lap, a Die Zeit szerint az Egyesült Királyság az EU nélkül jobban helytállt a vakcinabeszerzés terén mint az annak tagjaként tette volna." és ez mindenben igy lesz.
formaegy
2021. január 30. 19:12
Ha az országok vezetői valóban felelősséget éreznek honfitársaik egészsége iránt akkor mindannyian követelik az EU-EB vezetőinek bíróság előtti felelősségre vonását, a járvány miatt elhunyt emberek halálának okozása miatt!!!!!!!!!!!!!!!!!! Az, hogy országokban hihetetlen tragikussá vált a helyzet ez mind az EU-EB-nek köszönhető!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Tömeggyilkosokká váltak! Ráadásul vakcinamutyiban vesznek részt, és ha valamely ország megpróbál máshonnan beszerezni vakcinát, azt fenyegetik!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!