Brit tanulmány: Pfizer és az AstraZeneca is nagyon hatékony a delta variánssal szemben

2021. július 22. 07:26

A kutatómunka eredménye szerint az említett védőoltások mindkét dózisa szinte ugyanolyan védelmet biztosít a delta mutáció ellen, mint az eddig domináns alfa variánssal szemben.

2021. július 22. 07:26
null

A New England Journal of Medicine brit egészségügyi szaklapban szerdán megjelent tanulmány arra a megállapításra jutott, hogy a Pfizer/BioNTech-vakcina mindkét adagjának beadása 88 százalékos védettséget ad a tünetekkel járó megbetegedés ellen a delta, és 93,7 százalékos védettséget az alfa variáns esetében. Az AstraZeneca 67 százalékos védelmet nyújt a delta, és 74,5 százalékos védelmet az alfa variánssal szemben.

A tanulmány némileg ellentmond az izraeli miniszterelnök múlt heti bejelentésének, amely szerint ugyanis a Pfizer-vakcina lényegesen kevésbé hatékony a delta variánssal szemben mint arra korábban számítottak. „Nem tudjuk pontosan, hogy a vakcina milyen mértékben segít, de lényegesen kevésbé a korábban reméltnél” – mondta Naftali Bennett.

(MTI)

Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ujujuj
2021. július 22. 10:16
A pfizer olyan jó a delta variáns ellen, hogy a zsidók mérése szerint 66%, ami ellen karácsony vérben forgó szemekkel tiltakozna. A brittek astrazeneca-felszopó cikkeit meg érdekes némi kritikával figyelni, mert ahhoz nekik gazdasági érdekeik fűződnek. Szóval szeretnék hinni ennek a tanulmánynak (annál is inkább, mivel én astrazenecát kaptam), de most nem annyira tudok.
Robur
2021. július 22. 10:09
Sok faszszopó mit dislikeol ezen?
Carsac
2021. július 22. 10:02
Az izraeli vélemény is fontos. Talán mégsem udvariatlanság, megkérdezni, hogy azóta kifizették - e a vakcinákat? Mert az egy dolog, 2x áron megrendelni, aztán nem fizetni, mondván a megrendelő nem volt jogosult ilyen alkukra. Aztán a Charles Pfizer héber gyógyszerész által alapított cég jogosan, nem szállítja le a második oltás szállítmányait, hanem olyan rebellis, ámde szabálykövető országoknak irányítja át, mint Magyarország. Ezért lett nekünk hamar, sok Pfizer vakcinánk. Pénz beszél, kutyaszar pattog, ahogy fatornyos falumban mondták. Különös, hogy éppen az ügyeskedő izraelieket kell erre tanítani. Semmi sem olyan, mint régen.
marica61
2021. július 22. 08:41
érdekes az izraeliek pont az ellenkezöjét állitják
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!