Lengyelország feloszlatja a Brüsszel által jogellenesnek nyilvánított bírósági tanácsot

2021. augusztus 08. 22:09

Jarosław Kaczyński jelentette be, hogy megszüntetik a bírósági fegyelmi tanácsot.

2021. augusztus 08. 22:09
null

A lengyel Jog és Igazságosság (PiS) elnöke, a miniszterelnök-helyettes jelentette be a döntést, a változásokról szeptemberben tárgyalhat majd a lengyel parlament. Az Európai Bizottság és a Lengyel kormány között már évek óta konfliktus volt az igazságügyi reform miatt, amelyet már többször bírált a Bizottság mellett az Európai Unió Bírósága is, utóbbi jogellenesnek is nyilvánította azt.

Kaczyński a bejelentés mellett jelezte, hogy továbbra sem ismerik el a Bíróság döntését, mivel az szerinte túlmutat az uniós szerződésekben foglaltakon. A bejelentés egyik fő előzménye az volt, hogy a Bíróság a törvény miatt kötelezettségszegési eljárást kezdeményezett, mely miatt legrosszabb esetben Lengyelország eleshetett volna az uniós helyreállítási alapból az őt megillető 36 milliárd eurótól.

Nyitókép: Valeria Mongelli / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP

Összesen 73 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sincero
2021. augusztus 09. 14:50
1) Okosnak kell lenni - és Viktor okos (és bölcs is). Mindig remekül lavíroz a viharos (sz@r)tengeren. "Sajnos" nincs más megoldás(unk). 2) Aki időt nyer, életet nyer. Az utóbbi 10 évben minket ekéző "nyugati" politikusok már mind a történelem süllyesztőjében (szemétládájában) vannak.
fogas paduc
2021. augusztus 09. 08:43
Ezek szerint nem csak néznünk kellene, hanem át is kellene élnünk az analis coitust - hogy jók lehessünk Ursulánál.
hátakkor
2021. augusztus 09. 08:06
De ki felügyeli a bírókat??
Harangláb
2021. augusztus 09. 07:34
Kevés az információ az értékeléshez.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!